Automatisering urenregistratie personeel scheelt tijd en geld

Ik ben leidinggevende bij een pannenkoekenrestaurant. Het is een groot restaurant met wel 20 personen die werkzaam zijn in de bediening en ongeveer 25 personen in de keuken. Het personeel wisselt regelmatig en de uren zijn zeer flexibel. Ik denk dat ik tijdens mijn eerste jaren als leidinggevende voor de helft van de tijd bezig was met de planning en de urenregistratie van ons personeel. Ik moest alle uren van het personeel handmatig controleren en legde deze vast in een Excel bestand. Omdat alles handmatig genoteerd moest worden, kwamen er vaak fouten in de urenregistratie van het personeel voor. Dat moesten we dan na de uitbetaling van het salaris weer aanpassen en het salaris verrekenen. De medewerkers waren daar natuurlijk niet altijd blij mee en het bezorgde mij regelmatig veel stress. Op internet las ik over geautomatiseerde urenregistratie personeel. Er bestaat software waarmee de uren van de medewerkers online geregistreerd kunnen worden. De uren worden via een online formulier of online tijdklok geregistreerd. Toen ik over de software van PersoneelsSysteem las, wist ik meteen dat het alleen maar voordelen op kon leveren voor mij, het personeel en mijn baas. Ik kreeg er steeds meer werkzaamheden bij, zoals het aannemen van nieuw personeel, de bestellingen en marketing. Met de online urenregistratie van het personeel kon ik tijd besparen en deze besteden aan andere belangrijke zaken voor het restaurant. Nadat mijn baas akkoord was met mijn voorstel om de online urenregistratie voor ons personeel van PersoneelsSysteem aan te schaffen, was deze snel geïmplementeerd.

Hoe werken wij met de urenregistratie personeel van PersoneelsSysteem?

We hadden twee mogelijkheden om de software voor de online urenregistratie van het personeel te implementeren. We konden ervoor kiezen om het personeel zelf de uren via een online formulier te laten registreren. Het leek ons echter aantrekkelijker om voor de tweede optie te kiezen: de werktijden laten klokken. We werken met veel jongeren en ik had het idee dat het klokken bij deze doelgroep beter zou werken. Het werkt eenvoudig en snel. We maken gebruik van een app waarmee het personeel kan inklokken. De app is heel toegankelijk voor zowel ervaren als nieuwe medewerkers. Ik merk dat de urenregistratie van het personeel via het online systeem niet alleen tijd en geld scheelt, het biedt nog veel meer voordelen:

  • De urenregistratie is minder foutgevoelig;
  • Snelle tijdsregistratie voor het personeel;
  • Inzicht in wie er aan het werk is en de lengte van de pauzes;
  • Meteen zicht op de kosten van het personeel.

Mijn baas is vooral blij met het systeem vanwege het laatste voordeel. Hij vindt het heel prettig om een accuraat overzicht te hebben van de gewerkte uren en de personeelskosten. Ik houd veel meer tijd over voor marketing, het aantrekken van nieuwe bezoekers en werven van goede medewerkers. En het personeel is blij met het systeem omdat er minder fouten worden gemaakt en ze de uren niet meer handmatig op hoeven te schrijven. Iedereen profiteert dus alleen maar van de online urenregistratie van het personeel.

Professionele ondersteuning PersoneelsSysteem bij implementatie

Mede dankzij de behulpzame medewerkers van PersoneelsSysteem was de software snel en gemakkelijk geïmplementeerd. Ze bieden duidelijke informatie en ik kon ze altijd bereiken als ik vragen had of problemen had met het systeem. Via personeelssysteem.nl kan ik inloggen voor support en handige documenten. Ik volg ook de blog van PersoneelsSysteem. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom de software. Ik haal regelmatig toepasbare tips uit de blogs van PersoneelsSysteem. De online urenregistratie van PersoneelsSysteem is echt een aanrader voor ieder restaurant met meerdere medewerkers en flexibele werkuren.