Bouwlogistiek voor projecten 

Bouwlogistiek voor projecten Ik werk al vele jaren als aannemer en het is een erg mooi beroep. Het is prachtig om een project van begin tot eind te leiden en de resultaten achteraf te zien. Af en toe komen er mooie en speciale projecten voorbij die mij erg trots maken. Laatst was ik bijvoorbeeld bezig om een klein kerkje in een oud stadje in Noord Holland te verbouwen tot woning. Het kerkje stond al een paar jaar leeg en de nieuwe eigenaren konden het kopen voor een mooi bedrag, er moest alleen wel ontzettend veel aan gedaan worden om er in te kunnen wonen. Een project zoals deze duurt maanden en er komt veel bij kijken, het is dan belangrijk om de bouwlogistiek op orde te hebben. Wij hebben regelmatig projecten in kleine dropjes en steden en daar is het erg belangrijk dat de bouwlogistiek in orde is. In grote steden zijn er ook veel zaken waar je op moet letten, maar daar is het soms gemakkelijker om een gedeelte van de straat af te zetten. In kleine dorpjes en steden zijn soms weinig alternatieven als je de straat afzet. Ook zijn daar de straten vaak kleiner, waardoor een kraan soms lastig past, of al het verkeer blokkeert. Er komen ook steeds meer steden die vrachtwagens niet toestaan in gedeeltes van het centrum, of alleen tijdens bepaalde uren. Dit laatste was ook het geval bij de verbouwing van het kerkje, een vrachtwagen mocht alleen het centrum in vroeg in de morgen en in de avond. Voor de kraan konden we gelukkig afspraken maken met de gemeente, maar je moet ook rekening houden met de buren en het verkeer.    

Een goede bouwlogistiek heeft veel voordelen

En goede bouwlogistiek is erg belangrijk voor onze projecten en heeft veel invloed op hoeveel winst we maken per opdracht. Het zorgt ervoor dat iedereen aan de slag kan op de bouwplaats zonder vertragingen. Het kan voor grote problemen zorgen wanneer niet iedereen op tijd kan beginnen, dit zorgt vaak voor meer en meer vertraging. Vaklui zijn vaak beschikbaar voor een bepaalde periode, als zij nog niet kunnen beginnen, dan kan het zijn dat ze pas weken later weer tijd hebben. Daarnaast is de gemeente en buurt niet blij als wij een straat langer blokkeren dan afgesproken en is de eigenaar niet blij als het project later wordt opgeleverd. Als wij de bouwlogistiek goed op orde hebben dan verloopt het hele project met zo weinig mogelijk problemen, maar kunnen we ook besparen op kosten. Door vrachten slim te bundelen hoeven we minder vaak te leveren en hebben we minder transportkosten en dit is ook beter voor het milieu. Als je minder kosten hebt dan kan je ook voor een scherpere prijs projecten aannemen en wordt je vaker uitgekozen als aannemer.   

Wij werken samen met Bouw Aanvoerders

Voor onze bouwlogistiek werken wij samen met Bouw Aanvoerders, wij maken namelijk gebruik van hun ICT-tool op bouwaanvoerders.nl. We gebruiken de tool voor de planning, coördinatie en monitoring van al het transport. De tool zorgt voor het overzicht van het hele proces van de bouwlogistiek.

Wij raden Bouw Aanvoerders aan voor uw bouwlogistiek:

  • Hun tool geeft ons rust en overzicht
  • We besparen kosten tijdens verschillende fases
  • Er zijn minder leveringen nodig
  • We zijn klanten en gemeentes minder tot last door minder blokkades

We zien dat we met de tool van Bouw Aanvoerders onze bouwlogistiek veel beter onder controle hebben en hier zijn alle partijen blij mee. We hebben minder problemen met gemeentes en omwonende, we kunnen een project accurater plannen en besparen kosten.