Waar heb je omega 3 visolie allemaal voor nodig?

Omega 3 visolie is een van de belangrijkste uit het rijtje voedingsstoffen die we allemaal nodig hebben, en de kans is groot dat je het te weinig binnenkrijgt. Dit heeft grotere gevolgen voor je gezondheid dan je denkt, en dus kun je het maar beter bijslikken, bijvoorbeeld met een supplement van vitaminecompleet.nl. Deze bevat hoogwaardige omega 3 visolie waarmee jij je tekort kunt aanvullen en dagelijks op peil kunt houden. Zeker als je geen fan bent van het eten van vis is dit een aanrader, want je hebt het echt nodig. Maar hoe weet je nu eigenlijk of je een tekort hebt? Dit belangrijke vetzuur regelt heel veel verschillende dingen in je lichaam, zoals het soepele blijven van je cellen, en het feit dat je goed kunt communiceren en nadenken. Natuurlijk heb je daar ook allerlei andere vitamines en mineralen voor nodig, maar omega 3 visolie speelt er wel een belangrijke rol in. Het is dus belangrijk dat je naast dit supplement ook andere supplementen slikt (als je niet gezond eet althans) zodat je elke dag toch een volwaardig overzicht aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Als we het de experts achter vitaminecompleet.nl vragen dan heb je slechts drie supplementen nodig, en dat zijn:

  • Een goede multivitamine
  • Een goede omega 3 visolie
  • Een goede magnesium

De combinatie van deze drie levert je alles op wat je nodig hebt aan voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen, en is heel erg uitgebalanceerd. 

Het verschil tussen omega 3 en omega 6

Allereerst is het belangrijk om het verschil te benadrukken tussen omega 3 en omega 6, want ondanks dat ze vergelijkbaar zijn hebben ze een ander effect op je gezondheid. We hebben beiden ongeveer evenveel nodig, maar omdat het lichaam de voorkeur geeft aan omega 6 wordt omega 3 visolie pas opgenomen als de omega 6 is uitgeput. En laten we daar nu veel teveel van binnenkrijgen. Het zit namelijk heel erg veel in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie. Dit zit in super veel producten verwerkt, waardoor we dus eigenlijk massaal een tekort aan omega 3 visolie hebben. Als je dit extra bijslikt dan kun je het lichaam een seintje geven dit te gaan gebruiken, simpelweg doordat het in verhouding tot de omega 6 meer aanwezig is, dan dat ga je aan verschillende dingen merken.

Hoe merk je een tekort aan omega 3 op?

Als je een tekort hebt aan omega 3 visolie (of dat nu komt door een teveel aan omega 6 of niet) dan kun je dat merken aan onder andere de volgende symptomen: Heel veel en constant dorst hebben, een hoge bloeddruk, oogklachten, geheugenproblemen en een verlaagde weerstand. Natuurlijk kunnen deze klachten ook op andere tekorten wijzen, dus laat je vooral testen bij de huisarts om te controleren of je wel echt die omega 3 visolie capsules nodig hebt. Maar het is wel een vitamine die je zonder zorgen dagelijks kunt slikken, want baat het niet dan schaadt het niet. Het is belangrijk om altijd de balans tussen omega 3 en omega 6 te bewaren, en als jij niet zo gezond eet dan is een dagelijks supplement omega 3 zeker aan te raden.