Waar vind ik een cursus assertiviteit?

Waar vind ik een cursus assertiviteit?We leven in een tijd waarin er veel belang wordt gehecht aan communicatie. Er wordt van ons verwacht dat we ons mannetje staan en voor onszelf opkomen, maar niet iedereen is daar even goed in. Volgens assertief.nl is er zelfs een grote groep mensen die niet goed in staat is om zich op een effectieve manier te uiten en daardoor verder te komen in hun carrière of sociale leven. Voor deze mensen zou hun cursus assertiviteit wel eens het duwtje in de rug kunnen zijn die ze nodig hebben. Assertiviteit is namelijk absoluut te leren, zelfs voor mensen die zich totaal niet sociaal voelen en niet op hun gemak zijn in het bijzijn van andere mensen, of dat nu collega’s of kennissen zijn. Op een effectieve manier communiceren, ondanks je angsten en introversie is heel goed mogelijk, maar je moet wel weten hoe je dit doet. Een cursus assertiviteit is dan een uitkomst. Hierin leer je namelijk precies wat jouw kwaliteiten zijn, dat is stap 1: Jouw eigen, natuurlijke manier van communiceren leren kennen. Vervolgens analyseer je deze en ga je de uitdaging aan door met behulp van bepaalde gesprekstechnieken uit je comfort zone te stappen. Dit alles met behulp van een zeer ervaren coach die alles weet van communicatie en jou en je mede-cursisten op professionele wijze begeleidt bij het aanleren en uitproberen van nieuwe technieken.

Communiceren kun je leren

Voor veel mensen is effectief communiceren heel erg moeilijk. Niet voor niets is de cursus assertiviteit van assertief.nl zo in trek. Het is een hele leerzame en verreikende ervaring voor de deelnemers, en de technieken die ze er leren zijn gemakkelijk toe te passen in de praktijk. Als gevolg hiervan staan ze na het volgen van de cursus assertiviteit steviger in hun schoenen en kunnen ze hun mannetje staan, en dat alles op een manier die bij hen past. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze doen alsof ze iemand anders zijn. Assertiviteit gaat dan ook niet over agressieve(re) manieren van communiceren, wat veel mensen vaak denken. Nee, assertief zijn is op effectieve wijze voor jezelf opkomen zonder daarbij de ander tekort te doen. Een hele respectvolle en logische manier van communiceren dus.

Een cursus assertiviteit boeken

Denk je na het lezen van bovenstaande info dat een cursus assertiviteit wel eens iets voor jou zou kunnen zijn? Bekijk dan snel de website van assertief.nl. Daar vind je nog veel meer informatie over dit onderwerp en natuurlijk over de cursus die ze aanbieden. Dat ze een van de beste aanbieders zijn op het gebied van cursussen met betrekking tot communicatie blijkt uit de volgende kenmerken:

  • Ze bieden zowel (hele) korte als uitgebreide trainingen aan
  • Ze zijn al 3 jaar op een rij uitgeroepen tot ‘Beste opleider van Nederland’
  • Cursisten geven hen gemiddeld een 8,6
  • Hun cursussen en trainingen zijn altijd gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Na het lezen van bovenstaand lijstje mag duidelijk zijn dat als je een cursus assertiviteit wilt volgen je het beste naar assertief.nl kunt gaan om je in te schrijven. Deze opleider heeft verstand van zaken en gaat je absoluut dat duwtje in de rug geven dat je op het gebied van effectief communiceren nodig hebt.