Ons congres kon niet zonder theaterdoek

Onze onderneming heeft de laatste maanden grote veranderingen doorgevoerd. We hebben de focus van de online marketing gehaald. Niet omdat er zoveel concurrentie is, maar omdat we duidelijk merkten dat het niet paste bij ons bedrijf. Onze klanten willen graag persoonlijk contact met de mensen van ons bedrijf. Ze willen persoonlijke vragen kunnen stellen en ons in de ogen kunnen kijken. Daarom hebben we alles omgegooid. We werken nu met congressen, bijeenkomsten en open dagen waarbij de klanten gewoon bij ons binnen kunnen lopen. Dat betekent dat we veel hebben moeten veranderen. Het geven van een congres was nog het moeilijkst. Eerst hebben we mensen moeten trainen zodat zij kunnen spreken voor een grotere groep. Daarnaast hebben we locaties moeten regelen en kwamen we er direct achter dat we geen show af konden spelen zonder een theaterdoek. We gingen er aanvankelijk vanuit dat alle locaties wel zelf schermen zouden hebben, maar dat is tegenwoordig helemaal niet het geval. Daarom moesten we zelf een theaterdoek regelen. Niet zomaar een doek, maar een theaterdoek van hoge kwaliteit omdat het constant ingepakt en uitgepakt moet kunnen worden. En dan worden de opties ineens heel erg schaars.

Een goed theaterdoek gaat jaren mee

Uiteindelijk zijn we op aanraden van een van de managers van de locaties uitgekomen bij Rijnmond Textiles (http://www.rijnmondtextiles.nl/theaterdoek). Dit zijn specialisten op het gebied van het theaterdoek en verzekerden ons dat zij doeken op maat konden maken voor ons. Ook raadden zij ons aan om meerdere doeken te laten maken omdat grotere locaties juist wel een groter theaterdoek nodig hebben. De projecties moeten dan immers een stuk groter gemaakt worden omdat de mensen achterin het anders niet kunnen zien. Daarom hebben we een theaterdoek in verschillende afmetingen besteld en weten we zeker dat we op elke locatie een goed verhaal neer kunnen zetten voor:

  • Klanten;
  • Partners;
  •  

Daarbij hebben we eerst een paar keer geoefend om te kijken of het verhaal goed over zou komen. Ook hebben we mensen opgeleid die in de zaal vragen kunnen beantwoorden van mensen en hebben we demonstraties voorbereid waarbij mensen direct kunnen zien hoe zij onze producten kunnen gebruiken. Wel zo praktisch wanneer je een goed verhaal wilt vertellen dat ook blijft hangen. Aan het theaterdoek kan het in ieder geval niet meer liggen, want het doek dat we hebben dat kan meerdere jaren mee. Zolang willen we zeker bezig blijven met het organiseren van congressen.

Het effect van de aanpak

Ons congres kon niet zonder theaterdoekAanvankelijk leek onze nieuwe aanpak geen vruchten af te werpen. We kregen duidelijk minder bezoekers op de website en daardoor liepen de verkopen terug. Maar het congres in Utrecht was de eerste keer dat we duidelijk konden merken dat de aanpak wel werkte. We haalden meer dan 1.000 bestellingen binnen. Een maand later, in Middelburg, vonden we nieuwe partners en hebben we veel vragen beantwoord van mensen, waarna we een toename zagen in het aantal bestellingen via het internet. Groningen werd ook een enorm succes, Leeuwarden bleef sterk achter – maar zorgde wel weer voor een enorme piek in het aantal bezoekers op de website. We hebben nu nog een aantal data gepland staan, maar we kijken tegelijkertijd al naar de mogelijkheden om ook eens over de grens te kijken. We kunnen België zelf doen en een partner is bereid om voor ons de locaties voor te bereiden in Duitsland. Ook werken we samen met een bedrijf in Zweden (dat via ons theaterdoek besteld heeft), waar we ook zeker interesse in hebben, maar dat is wel weer een compleet andere markt dan de markt in Nederland.