Zorg voor een goede VPS zonder zorgen

transip.be - VPSIn de wereld van de computers is het allang niet meer zo dat je je alleen maar druk hoeft te maken om je eigen apparaat. Sterker nog, het apparaat is enkel een toegangspoort tot een enorm netwerk. Zo kun je gebruik maken van laptops, computers, tablets en smartphones die allemaal zijn aangesloten bij hetzelfde netwerk. Voor een netwerk heb je uiteraard een server nodig. Deze servers kunnen op verschillende manieren geconfigureerd worden. Zo kun je onder andere kiezen voor een VPS. Dit is een virtual private server. Het woord zegt het al, alles is virtueel. Dat maakt een VPS ook zo aantrekkelijk. Je hebt weliswaar nog wel te maken met een fysieke server, want je moet immers ergens beginnen, maar op die server kun je vervolgens meerdere virtuele machines implementeren. Voordeel hiervan is dat je opslag bijvoorbeeld gemakkelijk kunt distribueren. Over een virtueel netwerk. Als je bijvoorbeeld een VPS hebt met een opslagcapaciteit van 1000 MB of 1 GB, dan kun je dit aantal distribueren over de verschillende virtuele machines. Op deze manier heeft elke machine bijvoorbeeld gegarandeerd 200 mb. Daarnaast is een VPS ook inherent beveiligd. Dit komt doordat een probleem op de fysieke server geen consequenties heeft voor de andere virtuele machines die op de server zijn aangesloten. Daarom is VPS ook echt een privé server die volledig autonoom is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld shared webhosting. Je kunt VSP of virtualisatie ook gebruiken om de fysieke computer als het ware uit te breiden. Het kan zijn dat de fysieke oorsprong van de server niet meerdere besturingssystemen naast elkaar kan draaien. Door een virtuele machine toe te voegen kun je echter zonder problemen meerdere en verschillende besturingssystemen draaien. VPS is dus echt de server van de toekomst en wordt sinds 2010 steeds meer in gebruik genomen. Toenemende populariteit betekent uiteraard ook lagere kosten. Dus mocht je een VPS server willen, dan kun je dit al heel goedkoop regelen via TransIP. Dit bedrijf is specialist op het gebied van netwerken, servers, domeinnamen, webhosting, et cetera. Dus als je ergens op het juiste adres bent, dan is het bij TransIP.

De geavanceerde VPS systemen van transIP

Als je op de site van TransIP kijkt , dan merk je dat je niet alleen maar kunt kiezen voor VPS, maar dat er verschillende soorten van VPS zijn. Je kunt kiezen voor de basis server met weinig capaciteit. Deze zijn uiteraard ook zeer voordelig, maar wel beperkt. Voor meer opslag capaciteit en veel snelheid kun je ook kiezen voor de meer geavanceerde VPS servers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de server Pure SSD X8. Als je hier voor kiest dan kun je de volgende elementen verwachten:

  • 4 intel Xeon
  • 192 MB
  • 300 GB SSD
  • 000 GB dataverkeer
  • Automatische back ups
  • 1 snapshot
  • Monitoring

300 GB SSD en 10.000 GB dataverkeer, dat zijn natuurlijk geen kleine aantallen. Met een dergelijke server zal je top snelheden bereiken en dat is natuurlijk wel zo prettig werken. Dit is een voorbeeld en misschien heb je wel 300 GB SSD nodig, maar geen 10.000 GB aan dataverkeer. Daarom kun je er ook voor kiezen om je server gewoon zelf samen te stellen. Op die manier kies je zelf voor de elementen die je nodig hebt.

Extra opslag offsite

Een server waar meerdere virtuele machines op zijn aangesloten heeft natuurlijk een maximaal aantal GB’s aan opslagruimte. Als dit niet genoeg is kun je altijd extra opslag ruimte aanvragen. Via TransIP kun je er ook voor kiezen om de date offsite op te slaan als back-up. Dan wordt je netwerk dus niet belast en kun je tot wel 400.000 GB data opslaan.