WSNP voor wanneer het echt niet anders kan

Iedereen maakt wel eens schulden. Als je een student bent, dan kan het tegenwoordig niet anders dan dat je schulden maakt. Tenzij de ouders alle kosten voor hun rekening nemen, dan kun je schulden voorkomen. Maar op het moment dat je zelf de studie moet betalen, dan moet je gebruik maken van een lening. Vroeger, in het tijdperk voor de financiële crisis en toen de regering nog waarde hechtte aan intellectueel kapitaal, toen kon je studiefinanciering krijgen. Als je ouders te weinig verdienden, dan kon je ook nog eens een aanvullende beurs ontvangen. Als je er ook nog een bijbaantje naast had, dan kon je zonder te lenen de studie afronden. Hiernaast had je ook nog een studentenreisproduct waarmee je kon reizen. Als je je studie binnen 10 jaar afrondde, dan werden alle gemaakte kosten omgezet in een gift. Als je toch niet genoeg geld had, dan kon je extra geld lenen. Maar het hele punt is dat deze lening optioneel was. Nu krijgen studenten studiefinanciering in de vorm van een lening. Dus ze moeten hoe dan ook gaan terugbetalen. Boven op deze lening kunnen ze nog meer lenen, waardoor de schulden van de studenten van nu vele malen hoger zijn dan die van de studenten van een paar jaar geleden. Zodra een student op de arbeidsmarkt terecht komt, dan start hij/zij dus direct met een schuld. Vaak kunnen ze deze schuld echter vrij snel afbetalen omdat ze een goede baan krijgen. Maar er zijn ook mensen die niet al te veel verdienen en die daardoor net rond kunnen komen. Zodra mensen in een dergelijke situatie een schuld opbouwen, dan kunnen ze deze eigenlijk niet terugbetalen. Door de rente wordt de schuld alsmaar hoger en soms lenen mensen extra om schulden af te betalen waardoor ze uiteindelijk nog dieper in de schulden terecht komen. Als de situatie voor deze mensen uitzichtloos dreigt te worden, dan kunnen ze gebruik maken van WSNP. Maar je krijgt niet zomaar toegang tot de WSNP. WSNP staat voor wet schuldsanering natuurlijke personen. Dus als je in de WSNP terecht komt dan wordt je schuld gesaneerd. Dat betekent dat je in ieder geval weer rustig kunt ademhalen. Maar omdat er sprake is van schuldsanering en omdat er dus geld in het spel is, kun je niet zomaar toegang krijgen tot de WSNP. Dus als je problemen ervaart met de WSNP, dan kun je het beste een WSNP advocaat inschakelen.

Een WSNP advocaat vind je via WSNP-zaken.nl

Je kunt een WSNP advocaat inschakelen indien je te maken hebt/krijgt met één van de volgende scenario’s:

  • Geen toelating tot de WSNP
  • (Dreigende) tussentijdse beëindiging van wet schuldsanering natuurlijke personen
  • Geen schone lei
  • Alle hoger beroepzaken
  • Beroep tegen beslissingen R-C (rechter-commissaris)

De advocaat kan je zaak bekijken en vervolgens een case opstellen. Juist omdat het een juridische wereld is waarin je terecht komt als je met schuldsaneringswetten te maken krijgt, is het verstandig om altijd hulp en/of advies in te winnen van een advocaat. Deze is immers bekend met het jargon en weet wat er van de cliënten wordt verwacht.

Gratis beoordeling van de WSNP-zaak

Voordat je kiest voor een advocaat kun je altijd eerst je situatie uitleggen aan de advocaat. Dit kan via een contactformulier op de website. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. Op basis van je beschrijving zal de advocaat je kunnen voorzien van een advies. Op basis van dit advies kun je dan een besluit nemen over welke koers je wilt varen en of je eventueel in hoger beroep wil gaan of niet. Lees meer..