Een verhuisdoos is onmisbaar geworden

De verhuisdoos in 2018 was onmisbaar. In een heleboel jaren daarvoor ook, in het huidige jaar 2019 is de verhuisdoos eveneens niet weg te denken. We gebruiken de verhuisdoos overal voor. Doen we er geen kopjes, bestek, borden en pannen in, dan stoppen we onze winterkleding wel weg. Een verhuisdoos kun je dus overal voor gebruiken. In mijn studententijd alleen al ben ik vier keer verhuisd. Dat is niet niks, daar ben ik mij van bewust. Tot nu toe heb ik iedere keer een nieuw stel dozen gekocht. Dat is eigenlijk heel zonde, dit heet mij ook geld gekost in die tijd. Daarom hoop ik dat jij als lezer wel de keuze maakt om een doos te kiezen die langer dan een keer meegaat. Wat belangrijk is bij een verhuisdoos kiezen zijn de volgende twee punten in ieder geval:

  • Kwantiteit
  • Prijs/kwaliteit

Welke verhuisdoos kiezen?

Goed, we gaan verhuizen. We hebben daar in ieder geval een heel goed en duidelijk plan van aanpak voor nodig. Dit is eigenlijk het belangrijkste onderwerp en dat gaan ook uitvoerig uitzoeken. Dat is niet de gemiddelde gedachte van de mens. De mens is van nature resultaatgericht en denkt niet altijd in stappen. We beginnen vaak met het volgende: we hebben de datum in onze agenda geblokt, niets kan hier meer tussenkomen. We hebben vier verdiepingen en schatten ongeveer 50 of 60 verhuisdozen nodig te hebben. De belangrijkste vraag is de volgende: welke verhuisdoos moeten we kiezen? Na een tijdje te hebben rondgevraagd en gezocht zijn we op de volgende site terecht gekomen: verhuisdozenstore.nl Verhuisdozenstore. Onder meer het volgende aan de site maakte het bezoeken prettig:

  • De kwaliteit en het draagvermogen staan vermeld op de site
  • Het type vouw staat weergegeven
  • Er staan aanbiedingen vermeld op de site

Wij wisten namelijk niet waar we moesten beginnen met zoeken toen we de de verhuizing hadden gepland. Onze eerste verhuizing was namelijk gedaan met een stuk of 30 verhuisdozen van mindere kwaliteit. Welke doos je moet kiezen; het blijft een lastige keuze. Voor welke hebben wij uiteindelijk gekozen? Dat is de premium verhuisdoos. Deze had een kwaliteit van 7 mm (dubbelgolf), een draagkracht van 80 kilogram en een insteekvouw. We wilden het zekere voor het onzekere nemen, ondanks dat deze verhuisdoos een beetje duurder was. Maar vrees niet: zoals hierboven al aangegeven staan er ook aanbiedingen vermeld op de site en kun je kiezen voor andere goedkopere verhuisdozen. Niet in elke verhuisdoos hoeft 80 kg te zitten. Kies daarom voor een aantal goedkopere en een aantal duurdere, zodat je kunt kiezen wat je waar in kunt doen. Het is wel de moeite waard om te vermelden dat je je moet realiseren dat alle dozen soms vrij ruw worden opgetild, verplaatst, in de auto worden gezet, moeten worden vervoerd en trappen op moeten. Houd daar rekening mee bij het kiezen van de juiste verhuisdoos.

Wat moeten we zonder?

Met een klantbeoordeling van een 9.1 uit de 10 punten is Verhuisdozenstore toch een van de betere websites die wij zijn tegengekomen op het internet. Beeld je eens in dat er vroeger nog helemaal geen websites bestonden, laat staan een divers en uitgebreid aanbod in verhuisdozen. Valt dat eigenlijk wel voor te stellen? Wij denken dat dat moeilijk in te beelden is. Een gesprek met mijn ouders en grootouders leerde mij dat het soms wel een paar weken duurde voordat je kon vergelijken als een dorp iets meer dan vijftien kilometer verderop lag. Vijftien? Nee vijftig, want van wat ik heb begrepen fietsen mijn ouders en grootouders einden ver. Wij vinden tegenwoordig een kwartiertje fietsen al ver. Het is maar goed dat er anno 2019 zo’n breed netwerk is, we kunnen alles binnen no-time vinden.