Altijd leuk bij de overblijf op school

Ik ging er elke schooldag heen. Mijn ouders werkten vijf dagen per week en konden mij dus niet ophalen tijdens de lunchpauze. We hadden geen familie in de buurt wonen dus de enige oplossing was naar de overblijf gaan. Ik heb hier super veel plezier aan beleeft. Dit was het moment om even snel je boterham te eten en dan weer verder te spelen. Ik had altijd een paar vriendinnetjes op de overblijf. Deze vriendinnetjes hadden het in de middag super druk met sporten als hockey en paardrijden. Dus dan konden we nooit samenspelen. Maar tijdens de overblijf hadden we hier wel tijd voor.

Spelen bij de overblijf op school

Ik vind het dan ook heel goed dat deze mogelijkheid er is. Mijn ouders kozen ervoor om hun goedbetaalde baan niet op te zeggen toen ze ouders werden. Voor sommige mensen is dit misschien vreemd en onbegrijpelijk. Maar mijn ouders hebben een leefstijl voor zichzelf gecreëerd waarin er voor mij niets ontbrak. Naar de overblijf gaan vond ik dan ook niet erg. Ik vond het alleen maar leuk. Het was een grote speeltuin en tijdens dit moment waren er een stuk minder kinderen in school dan tijdens de lessen. Ik vond het altijd heel gezellig met alle andere kinderen. Ik denk dan ook dat het heel goed is voor kinderen om op school een broodje te eten en te spelen. Bij de overblijf ben je samen met kinderen van andere klassen, hierdoor leren kinderen om gemakkelijk vriendjes te maken.

Samen spelen 

Toen ik jong was vond ik het geweldig om op school te blijven in de pauze. Lekker spelen op school en  snel een broodje eten. Ik probeerde mijn broodje dan ook altijd zo snel mogelijk op te eten maar daar waren de leidsters altijd streng in. Ik kwam er natuurlijk elke dag dus ze wisten precies hoe ik in elkaar zat. Mijn vaste vriendinnetjes van toen spreek ik nu nog elke week. We zijn elkaar nooit meer uit het oog verloren en praten nog vaak over deze tijd. Tijdens het overblijven was ik met veel verschillende kinderen samen. Hierdoor leerde ik samen te spelen met kinderen van verschillende leeftijden. Ik denk dat de overblijf dan ook een goed is voor de ontwikkeling van kinderen. De sociale ontwikkeling wordt hier voldoende uitgedaagd zodat kinderen met iedereen leren samenspelen. Spelen is dan ook super belangrijk tijdens de overblijf, dit is de manier om even te ontspannen. Waarom is de overblijf goed voor kinderen:

  • Kinderen zijn hier samen met kinderen uit verschillende klassen.
  • Kinderen spelen met kinderen van andere leeftijden.
  • Het lunchen op school is goed voor de ontwikkeling van kinderen.
  • Kinderen leren hier om samen te spelen
  • De kinderen worden hier voldoende uitgedaagd
  • Er is altijd een vast gezicht voor de kinderen
  • Het overblijven is een veilige plek voor de kinderen
  • Spelen is een vast onderdeel van het overblijven

Als kind ging ik nooit naar huis tijdens de pauze. Mijn ouders waren vijf dagen per week aan het werk dus naar huis gaan zat er niet in. Mijn familie woonde ook niet in de buurt dus ik bleef altijd op school. Maar ik vond dat alleen maar leuk, ik heb veel mooie herinneringen aan de overblijf op school. Ik had daar een paar vriendinnetjes met wie ik graag speelde. Deze vriendinnetjes hadden het in de middag te druk met sporten en andere activiteiten. Het was dan ook fijn dat we in de pauze konden spelen. Wil je meer weten over het overblijven op school kijk dan op de website van Kinderstralen: https://www.lunchenopschool.nl/overblijven-overblijf.