Hoe kom ik over de schaamte die ik voel bij het gebruik van een online datingsite?

OK! Ten eerste is het heel normaal om een gevoel van schaamte te hebben als je gebruik maakt van van een online datingsite. Als je iemand ontmoet waarin je interesse hebt, zijn jullie in het begin gewoon vreemden van elkaar. Schaamte volgt omdat jullie elkaar niet zo goed kennen. Maar maak je geen zorgen! Als het gevoel juist zit, zal het snel veranderen. Ikzelf probeer mijn schaamte te overwinnen op verschillende manieren en ik deel ze graag met jullie. Om te beginnen, ook in het dagelijkse leven kan het gebeuren dat er onderwerpen ter sprake komen waar je minder vlot of niet graag over praat. Nou, op een online datingsite kan dit ook voorvallen. Doe dan wat je in het dagelijkse leven ook zou doen, negeer het onderwerp en praat over dingen waar je wel over wilt praten. Het is ook mogelijk dat de persoon waarin je geinteresseerd bent, alleen maar over persoonlijke dingen praat. Dingen waar jij je nog niet klaar voor voelt. Nou, verander dan het onderwerp verstandig. Ik stuur bijvoorbeeld altijd een lachend gezicht en verander nadien gewoon van onderwerp. Trouwens, eerlijk zeggen dat je over bepaalde dingen nog niet wilt praten, zal vaak begrepen worden. Zolang je het tactvol doet uiteraard!

Moet ik me verstoppen op een datingsite

Als je op een datingsite zit, is er niets waarvoor je je moet schamen. Als je het mij vraagt, kan het niemand wat schelen wie er op een datingsite zit of niet. Trouwens, lig jij wakker van wat anderen denken? En onthoud: zij met de grootste mond doen het meestal zelf! Echt niet, niemand zal je beoordelen omdat je op een datingsite een partner zoekt. En er bestaat slechts een zeer kleine kans dat je iemand tegenkomt die je kent. Er is niets om je voor te schamen als je op een datingsite zit. Punt uit! En als het idee je beangstigt om toch een kennis tegen te komen, kan je altijd een betaald abonnement nemen. Dit zorgt ervoor dat je alleen zichtbaar bent voor mensen waarin je bent geïnteresseerd. Het is trouwens volledig normaal dat je je in het begin zo voelt. En als je pas je eerste stappen zet in online daten, bekijk dan de website www.welkeonlinedatingsite.nl waar datingsites vergeleken worden. Via Welke Online Datingsite kun je ook beoordelingen lezen en allerlei blogs die je meer zelfvertrouwen zullen geven in het online daten.

Wat als ik afgewezen word?

Er zijn miljoenen mensen die tegenwoordig een datingsite of meerdere gebruiken en geloof me dat een gevoel van schaamte totaal overbodig is. Tenzij je super religieus bent en je aanwezigheid aanvoelt als de grootste zonde van je leven. Het vinden van liefde of ten minste proberen iemand te vinden met wie je kunt zijn wie je bent en wat romantiek en genegenheid kunt delen, is de basisbehoefte van de mens en het is helemaal OK om een afwijzing of een acceptatie te krijgen. Dus, doe het gewoon langzaam en maak het jezelf niet moeilijk door te denken dat anderen slecht over je zullen denken. En als je afgewezen wordt, probeer gewoon te vergeten dat het is gebeurd en ga verder. Bovendien, als er nog niks tussen jullie is gebeurd, moet je je ook niet schamen. Een acceptatie is altijd leuk en een afwijzing uiteraard een stuk minder, maar elke afwijzing is een nieuwe kans om iemand beter te krijgen. Als je een moeilijk moment hebt, onthoud dan dat miljoenen anderen zoals jou datingsites gebruiken omdat ze:

  • sneller en efficiënter zijn
  • perfect zijn voor mensen die het superdruk hebben
  • perfect zijn voor introverten