Als zzp’er een hypotheek in Tilburg

Twee jaar geleden ben ik begonnen als zzp’er. Ik werkte hiervoor voor een baas in de bouw, maar wilde graag zelfstandig worden. Ik merkte dat mijn baas erg veel verdiende aan mijn harde werken. Dat vond ik geen probleem als hij veel moeite moest doen om opdrachten binnen te krijgen, maar ik merkte dat ik veel opdrachten zelf binnensleepte. Ik werkte bijna altijd voor andere bedrijven aan verschillende projecten in de bouw. Zij hadden vaak werk over en dan deed ik die opdrachten. Ik merkte dat die bedrijven erg blij met mijn werk waren en vaak om mij vroegen. Toen ik dit door kreeg, vroeg ik mij af waarom ik nog voor die baas werkte. Ik kon net zo goed zelf een bedrijfje starten en me dan mezelf verhuren aan deze bedrijven. Dit zou wel betekenen dat ik een busje en al mijn gereedschap moest aanschaffen en hiervoor het grootste bedrag van een bank moest lenen. Maar ik wist dat veel mensen in de bouw dit op deze manier deden, dus dan moest het voor mij ook mogelijk zijn. Ik ging langs bij een bank en kon met een simpel bedrijfsplan de lening krijgen die ik nodig had om alles aan te schaffen. Bij de bank gaven ze toen al aan dat het lastiger zou zijn om een hypotheek in Tilburg te krijgen. Je ontvangt namelijk geen vast salaris meer, maar er wordt dan gekeken naar de winst die het bedrijf maakt. Destijds maakte ik mij daar niet zoveel zorgen over, maar ik wilde nu graag weten wat mijn mogelijkheden waren voor een hypotheek in Tilburg. Online las ik ook dat het lastiger is als zzp’er om een hypotheek in Tilburg te krijgen, maar ik wilde graag weten of dit voor mij ook het geval was.   

Een gesprek over een hypotheek in Tilburg

Ik bezocht verschillende websites om mezelf een beetje in te lezen en meer informatie te krijgen. Ik las vaak tegenstrijdige berichten, dus het leek mij verstandig om met een adviseur te praten over een hypotheek in Tilburg. Ik wilde graag met een onafhankelijke adviseur praten, want bij hun heb je de mogelijkheid uit veel meer verschillende hypotheken. Ik vond de website hypotheekshop.nl en maakte hier een afspraak voor een gesprek. De adviseur kon mij alles vertellen over een hypotheek in Tilburg als zzp’er en er waren zeker ook mogelijkheden voor mij. Voor een goede berekening wilden ze graag mijn jaarverslagen, aangiftes en een prognose zien. Ze zeiden dat veel banken alleen een hypotheek in Tilburg verstrekken aan zzp’ers die drie jaar een bedrijf hebben, maar in mijn geval was het ook mogelijk. Ik was erg blij om dat te horen, want dat zou betekenen dat ik een huis kon kopen. Ik denk dat het meehelpt dat ik in een sector werk waar nu veel werk is.

Mijn eerste huis gekocht

Met de hulp van De Hypotheekshop heb ik een huis kunnen kopen en een hypotheek in Tilburg gekregen. De adviseur hielp mij met het kiezen van een geschikte hypotheek als zzp’er. Ik had van te voren verwacht dat het moeilijker zou zijn, maar ik kon een mooie hypotheek afsluiten. Ik ben erg blij met het huis dat ik gekocht heb, ik had het niet zo snel verwacht. De Hypotheekshop kan helpen bij iedere hypotheek in Tilburg

  • Ze kunnen ook zzp’ers helpen aan een hypotheek
  • Ze kijken goed naar jou situatie en geven het beste advies
  • Ze zijn onafhankelijk en werken alleen voor jou