Vrijstaande baden

sanitair-en-accessoires - Vrijstaande badenIn het verleden beschikten de meeste huizen over vrijstaande baden, maar sinds de opkomst van de douche is dit steeds minder geworden. Aan een kant is dit logisch, door het kleiner worden van woningen en daardoor ook van badkamers is er gewoon niet altijd ruimte voor een bad. Dat mensen er dan voor kiezen om in plaats daarvan een douche te installeren, is heel begrijpelijk. Maar douchen geeft natuurlijk wel altijd een heel ander gevoel dan baden. En dat maakt vrijstaande baden bij veel mensen nu zo in trek, heerlijk ondergedompeld kunnen zijn in warm water en een tijd lang daar van kunnen genieten, dat zorgt ervoor dat men helemaal tot rust komt. Het is echt een heel andere ervaring dan een douche nemen, wat natuurlijk ideaal is op het moment dat jij je snel op wilt frissen. Een bad nemen is ook niet iets wat je zomaar iedere dag even doet, daarvoor kost het eigenlijk teveel tijd en water. Maar als je het erg druk hebt gehad of jij je niet lekker voelt, dan is er weinig zo prettig als warm water waar je jezelf even helemaal in kunt laten ontspannen. Precies dat is de reden dat veel mensen eigenlijk heel graag zouden willen dat zij ook over vrijstaande baden zouden kunnen beschikken.

Vrijstaande baden passen in veel badkamers

Mensen denken vaak dat vrijstaande baden alleen geschikt zijn voor grote huizen met grote badkamers, maar dat is niet per se het geval. Als je de ruimte op een slimme manier indeelt, dan kun je ook met een wat kleinere badruimte prima beschikken over een bad. Nu is het wel zo dat in de echt kleine badkamers natuurlijk echt te weinig ruimte is. Als je op een klein flatje woont, waarin toilet en badruimte in een gecombineerd zijn in een ruimte van misschien net vier vierkante meter, dan is het gewoon echt niet mogelijk. Heb je iets meer vierkante meters tot je beschikking, dan passen vrijstaande baden niet altijd, dat is dan een beetje afhankelijk van de grootte ervan. Wat een groot voordeel is ten opzichte van inbouwbaden, is dat je heel flexibel bent wat betreft de plaatsing ervan. Niet alleen kun je zelf bepalen waar het moet komen te staan, je kunt ook later nog eens voor een andere indeling van de ruimte kiezen, wat met een inbouwbad niet mogelijk is. Wat dat betreft hebben vrijstaande baden dus zeker de voorkeur boven inbouwbaden.

Ruime keus bij Sanitair & Accessoires

Daarnaast hebben vrijstaande baden ook nog als voordeel ten opzichte van inbouwbaden dat ze veel eenvoudiger te installeren zijn. Er hoeft immers geen ombouw gemaakt te worden en dat scheelt weer een hele hoop werk. Dat alles bij elkaar betekent dat er dus heel veel redenen zijn om voor vrijstaande baden te kiezen:

  • ze bieden je de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen
  • ze zijn flexibel wat betreft de plek waar ze geplaatst kunnen worden
  • ze zijn eenvoudiger te installeren dan inbouwbaden

Lijkt dit jou ook wel wat? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij Sanitair & Accessoires. Deze specialist op het gebied van sanitair biedt een zeer ruime keuze aan vrijstaande baden, waardoor je bij hen altijd wel een exemplaar kunt vinden dat past bij jouw badkamer en bij jouw wensen. Bovendien kun je er bij hen op vertrouwen dat je een uitstekende kwaliteit en een mooi design krijgt tegen een aantrekkelijke prijs. Daarom kies je dus voor Sanitair & Accessoires voor alle zaken die je voor je badkamer en toilet nodig hebt!