Wil je professioneel je vloerkleed reinigen?

Heb je al jaren een vloerkleed intensief in gebruik en vind je dat deze wel een schoonmaakbeurt gebruiken kan? Je vloerkleed reinigen is echt niet alleen nodig als je er een opvallende vlek in hebt zitten. Integendeel, ook kleden die geen vlekken hebben kunnen enorm opknappen van een reinigingsbeurt. Dit kun je regelen via vloerkleedreinigen.com. Deze website is van Cinco Tapijt- en Meubelreiniging, waar ze gespecialiseerd zijn in (de naam zegt het al) het reinigen van kleden en allerlei meubels. Het gaat daarbij altijd om stoffen bekleding, dus geen kunststof meubels. Met hun professionele apparatuur kunnen ze heel intensief je vloerkleed reinigen en hem er weer als nieuw uit laten zien. Zo komen we direct op het punt dat ook kleden die er niet vies uitzien een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Het is namelijk zo dat er door de jaren heen veel stof in het kleed komt te zitten, en dit valt bijna niet op. De kleur wordt daardoor veel valer, maar omdat het geleidelijk gebeurt heb je dat niet door. Je denkt dat je kleed nog schoon is, maar diep in de vezel zitten stof, bacteriën en vuil opgehoopt. Veel mensen zijn ontzettend verbaasd als hun kleed door Cinco gereinigd is. De kleuren leven er enorm van op, het kleed ruikt weer fris, en het ziet er echt weer als nieuw uit. Je vloerkleed reinigen is bovendien fijn voor als je graag op blote voeten loopt of kleine kinderen hebt rondlopen. Je weet dan zeker dat het kleed weer vrij is van vuil en bacteriën en kunt er met een gerust hard op lopen en spelen.

Hoe gaat een vloerkleed reinigen in zijn werk?

Als je bij Cinco aanklopt voor je vloerkleed reinigen dan komen ze het kleed bij je thuis ophalen om het ook weer terug te brengen wanneer het schoon is. Lekker makkelijk dus, je hoeft er zelf helemaal niets voor te doen. In hun werkplaats maken ze alle kleden en tapijten schoon, en dat doen ze volgens een vast stappenplan:

  • Voorinspectie en bepalen reinigingsmiddel
  • Het kloppen van het kleed
  • Het inborstelen van het reinigingsmiddel
  • De dieptereiniging met een apparaat
  • Het uitzuigen van het vocht
  • het laten drogen van het kleed

Dit stappenplan is bewezen effectief bij een vloerkleed reinigen, vandaar dat ze er al jarenlang aan vasthouden. Uiteraard is er ook ruimte voor een extra vlakbehandeling na de reiniging. Sommige vlekken hebben nu eenmaal net wat meer aandacht nodig dan andere…

Bescherm je kleed tegen vuil 

Na het vloerkleed reinigen kun je bij Cinco kiezen voor een extra anti-vlekkenbehandeling. Dit houdt in dat ze een beschermlaag over het kleed aanbrengen waardoor het minder snel vies wordt. Als je dan toch een vlek hebt dan kun je deze makkelijker zelf verwijderen doordat hij niet zo diep in de vezel trekt. Je vloerkleed reinigen kun je dan gewoon zelf doen, als de vlek niet zo groot is althans. Toch is het slim om dit om de zoveel jaar professioneel te laten doen. Zo blijft je kleed fris, schoon en ziet hij er mooier uit, als je hem net in de winkel hebt gekocht.