Wespennest verwijderen van gele jassen

Grondnesten van gele jassen worden vaak ontdekt tijdens het maaien van het gazon of bij het wieden van tuinen en bloembedden. Een wespennest verwijderen in de grond wordt eenvoudig gedaan met een enkele toepassing van een insecticide (speciaalvoor wespen) gericht op de nestopening. Insecticide speciaal voor wespen werken in geval van grondnesten bijzonder goed, omdat de wespen het poeder oppikken als ze het nest binnengaan en het naar de kern van het nest dragen. Hierdoor wordt het volledig nest vervuilt en al snel zullen alle wespen sterven. Een wespennest verwijderen van gele jassen in de grond doe je beter vroeg in de ochtend. Benader het nest op een nonchalante manier. Er wordt immers gezegd dat wespen slechte bedoelingen kunnen voelen, dus probeer te doen alsof je gewoon per toeval langs wandelt. Gooi de beker met insecticide vervolgens snel in de opening en ga met grote haast weg van het nest. Als dit op de juiste manier wordt gedaan, zullen er snel witte met stof bedekte wespen uit de opening komen vliegen weg om hun leven te redden. Bij een wespennest verwijderen, mag je nooit de opening met aarde of een rots bedekken; laat het open zodat de wespen naar binnen kunnen gaan en vertrekken wanneer ze willen. Een wespennest verwijderen doe je niet zonder de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen: zoals het aantrekken van beschermende kledij, handschoenen en bril.

Wespennest verwijderen in muren

De meest uitdagende taak is een wespennest verwijderen dat zich verbergt in muren, op zolders en andere gebieden in huizen en structuren. Wespensprays zijn zelden effectief tegen deze nesten omdat het nest zich vaak op enige afstand bevindt en de spray nooit de kern van het nest bereikt. Insecticide in poedervorm is zeer effectief wanneer het in de nestopening wordt geblazen, maar niet alle stoffen kunnen legaal in constructies worden gebruikt omdat deze niet op het etiket worden vermeld als goedgekeurde plaats voor toepassing. De meeste insecticide kunnen alleen legaal worden gebruikt op gras en planten die buiten groeien. Als je wespen ontdekt in je muren, op zolder of in je dakgoten, kun je beter een bedrijf contacteren dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding, zoals Beestjes Kwijt. Deze experts hebben ervaring met alle soorten wespen en weten perfect hoe een wespennest verwijderen. Als je een nest opmerkt in je muur, mag je nooit de spleten die toegang geven naar het nest afsluiten. Dit zal de wespen dwingen om zich een weg naar je interieur te kauwen, wat uiteraard nooit een goede zaak is. Zorg ervoor dat je alle instructies en veiligheidsmaatregelen op het etiket leest en opvolgt voordat je een bestrijdingsmiddel gebruikt.

Goed om te weten

  • Wanneer een wesp wordt gestoord, zendt het een noodsignaal in de vorm van feromonen uit dat de rest van de kolonie waarschuwt. Dit is hoe ze kunnen samen zwermen en aanvallen.
  • Koninginen in koloniën zijn de enige die de hele winter overleven. Ze creëren een nieuwe kolonie als de lente komt. Dit is waarom wespen overheersend zijn tijdens de warmere maanden.
  • In tegenstelling tot bijen kunnen wespen hun angel van hun slachtoffer verwijderen na het steken. Dit maakt ze gevaarlijker omdat ze steeds opnieuw kunnen steken. 

Wespen geven een pijnlijke steek en deze kan gevaarlijk zijn voor mensen met een wespenallergie. Als je een wespennest op je eigendom of in de buurt hebt gespot, moet je ze goed identificeren om je gezin en huisdieren te beschermen. Wespen worden vaak verward met bijen en hommels. Het type wespen herkennen kan een enorm verschil maken bij het wespennest verwijderen. Het is aangeraden om de taak door ervaren mensen te laten uitvoeren. Je kunt online een afspraak maken via de link wespennestverwijderen.com.