Wat is bij een warmtepomp de terugverdientijd?

Mijn vriendin en ik hebben een paar maanden geleden een kavel gekocht. We wonen al 5 jaar samen en mijn vriendin was bij mij ingetrokken. We komen uit andere steden en toen wij een relatie kregen, woonde zij nog bij haar ouders. Het leek ons allebei logisch dat ze bij mij zou intrekken, want ik had mijn eigen huis. Voor mijn vriendin was het erg lastig om te verhuizen, ze wilde graag bij mij wonen, maar vond het moeilijk om de stad te verlaten waar ze vandaan komt. De afgelopen jaren gaf ze regelmatig aan dat ze graag terug wilde verhuizen naar deze stad. Het was een lastige keuze, want ik wilde liever hier blijven wonen. Wat we ook zouden besluiten, er was iemand die niet helemaal blij zou zijn. Toen we hoorde dat de gemeente uit haar stad een nieuwe wijk wilde bouwen, waren we hier erg geïnteresseerd in. Ze wilden voordelige nieuwe huizen bouwen en we dachten dat er misschien iets voor ons tussen zat. Tijdens de voorlichtingsavond hoorde we ook dat ze kavels gingen verkopen, dit leek ons een goede mogelijkheid om ons droom huis te laten bouwen. We hadden verschillende gesprekken met de bank en het bleek dat we de kavel en een huis konden laten bouwen. We hadden veel ideeën en we wilden graag een zo energiezuinig mogelijk huis. We dachten ook aan een warmtepomp, maar we wilden eerst weten wat bij een warmtepomp de terugverdientijd is. Als bij een warmtepomp de terugverdientijd te lang zou zijn, dan zouden we hier niet voor kiezen. 

Een website om voor een warmtepomp de terugverdientijd te berekenen

Online lazen we verschillende artikelen om je huis zo energiezuinig mogelijk te maken en we vonden het allebei erg interessant. Het bouwen van een nieuwe woning lijkt het beste moment om verschillende investeringen te doen. We lazen op verschillende pagina’s dat voor een warmtepomp de terugverdientijd het kortste is bij een nieuwe woning, omdat je dan de hele woning geschikt kan maken. Maar na het lezen van deze artikelen wisten we nog steeds niet wat voor een warmtepomp de terugverdientijd zou zijn. We zochten daarna verder naar andere websites en vonden toen de pagina thesunshinecompany.nl, dit leek precies waar wij op zoek naar waren. Op de website staat een gemakkelijke tool waarmee je kan berekenen wat voor een huis de terugverdientijd is bij een warmtepomp. Dit bedrijf verkoopt verschillende installaties waarmee je energie kan besparen. Wij wilden echter een nieuw huis laten bouwen en dan kan je niet met de tool voor een warmtepomp de terugverdientijd berekenen. Daarom stuurden we een email naar The Sunshine Company en vroegen of ze ons konden adviseren. We hadden ook interesse in zonnepanelen, daarom vroegen we daarover ook advies. We kregen een email terug met de vraag of we het wilden bespreken. Tijdens een gesprek bespraken we alle mogelijkheden en wat de terugverdientijd zou zijn per keuze. Het was vaak verstandiger om verschillende apparaten te laten plaatsen. 

Een warmtepomp en zonnepanelen laten plaatsen door The Sunshine Company

Na het gesprek wisten wij wat voor ons geval voor een warmtepomp de terugverdientijd zou zijn. We konden de terugverdientijd verkorten door ook zonnepanelen te laten plaatsen en we kozen er voor om dit te laten doen door The Sunshine Company. Als je energiezuiniger wilt leven dan kan The Sunshine Company je helpen.

  • Voor een warmtepomp is de terugverdientijd vaak wisselend
  • De terugverdientijd is vaak lager bij nieuwe woningen
  • Dit bedrijf kan helpen met het plaatsen van warmtepompen en zonnepanelen
  • We kozen voor dit bedrijf