Artrose is een progressieve ziekte waar geen geneesmiddel tegen bestaat

Een aandoening die helaas vrij veel voorkomt in Nederland is artrose. Het is een chronische aandoening van de ledematen. Tussen de botten bevindt zich kraakbeen. Het zorgt onder andere voor de buigzaamheid van ledematen net als de soepelheid. Bij mensen met artrose gaat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit, het slijt en dat is erg pijnlijk. Met röntgenstraling kan achterhaald worden of men aan artrose lijdt en er zijn vervolgens met zowel medicatie als fysiotherapie diverse behandelmethodes mogelijk om de progressie van de ziekte af te remmen. Helaas is het nog niet mogelijk om het te genezen, wel kan het leven van een patiënt veraangenaamd worden en kan men er daardoor prima oud me worden. Uiteraard is dit ook weer erg afhankelijk van het tijdstip van de diagnose en de intensiteit van de artrose. Lees meer over deze aandoening of één van de vele overige problemen waarbij fysiotherapie soelaas kan bieden op hierhebikpijn.nl. Er is geen ontoonbaar bewijs voor het ontstaan van artrose, we weten dus niet of het genetische is of door andere oorzaken ontwikkeld. Wel zijn er risicofactoren zoals overgewicht, overbelasting, onderbelasting of eerdere blessure aan een bepaalt gewicht. Bij vrouwen en ouderen komt artrose meer voor. Bij Hier heb ik Pijn hebt u de mogelijkheid om een uitgebreide symptomenchecker te doen. Als u denkt dat u artrose hebt dan hoeft dit namelijk beslist niet zo te zijn. Er zijn tal van aandoeningen van veel lichtere aard die het ook zouden kunnen zijn. Wij doen er alles aan om onze checker zo specifiek mogelijk te maken als mogelijk zodat u uzelf kunt nakijken. Maar neem de uitkomst nooit als waarheid aan. Uiteindelijk zijn het de specialisten die dit bij u kunnen nakijken.

Gelukkig kan artrose dankzij fysiotherapie afgeremd worden

Als u de gratis checker hebt gedaan dan kan het zijn dat u hoog scoort op artrose. Klik erop en kom uit bij onze pagina over deze ziekte. U leest er onder andere:

  • Oorzaken en voorkomen,
  • Een uitgebreide beschrijving van de ziekte,
  • Oplossingen waarmee het kan worden afgeremd,
  • En allerlei gerelateerde onderwerpen.

Ga eens naar de huisarts. Hij of zij heeft natuurlijk de juiste achtergrond om een indicatie te kunnen geven van het werkelijke probleem. Misschien hebt u RSI en is er rust nodig of kunt u met steunzolen het eigenlijke probleem aanpakken. En anders wordt u doorverwezen naar een specialist in het ziekenhuis. Een CT-scan kan handig zijn en naden zijn er tal van behandelplannen die u in overeenstemming met u kunnen worden gedaan. Een belangrijk onderdeel zal fysiotherapie zijn. U moet uw ledematen immers soepel houden. Bij de fysiotherapeut leert u allerlei oefeningen die u in uw dagelijks leven vervolgens moet uitvoeren. Oefentherapie is dus een uitstekende methode om het proces af te remmen, al dan niet aangevuld met bepaalde medicatie. Het kan uiteindelijk ook nodig zijn om een operatie uit te voeren waarbij het aangetaste ledemaat wordt schoongemaakt. In het laatste geval kan men nog overgaan tot het plaatsen van een prothese zoals een knie- of heupprothese.

Doe vandaag nog de online symptomenchecker

Artrose is zeker geen pretje, maar voordat u dat label krijgt opgeplakt bent u al heel wat stappen verder. Het kan uiteindelijk ook om iets heel anders gaan dat veel onschuldiger is. Toch is het ook dan zaak om een goede kliniek in de buurt te vinden want u wilt niet dat het escaleert. Ook in dat geval zult u op onze site de juiste fysiotherapie vinden. Schroom dus niet langer en doe vandaag nog de online checker.