Vindt u feedback geven ook moeilijk?

Als manager is het mijn taak om mensen aan te spreken op de dingen die zij goed doen, maar ook om hen commentaar te geven op de dingen die zij beter zouden kunnen doen. Ik heb echter gemerkt dat ik moeite heb met feedback geven als dit niet heel positief is. Ik vind het namelijk moeilijk om tegen mensen te zeggen dat ze iets niet goed hebben gedaan en dat is lastig want ik moet dit in mijn werk juist wel kunnen doen. Ik heb daarom gekeken hoe ik als manager iets aan deze kant van mij kon doen. Het zou fijn zijn wanneer ik wel gewoon ook negatieve feedback geven kon. Ik ben daarom gaan kijken naar mogelijkheden om meer over feedback geven te vinden. Ik ben eerst een keer op het internet gaan kijken en daar heb ik al heel veel interessante mogelijkheden gevonden. Er zijn namelijk heel veel mensen die feedback geven moeilijk vinden en daarom ben ik maar eens even gaan kijken naar wat er allemaal aan handige tips te vinden was over feedback geven. Ik heb toen gemerkt dat je het vooral altijd bij jezelf moet gaan houden. Zinnen als ‘jij doet altijd…’ leiden nooit tot een constructief gesprek. Vandaar dat ik ben gaan kijken naar de mogelijkheden om mijn zinnen anders te formuleren wanneer ik feedback geven moet. Dat heeft mij al heel veel geholpen omdat ik nu gewoon kan zeggen, ik vind het niet prettig dat jij dit of dat doet. Ik heb inmiddels gemerkt dat dit ook fijner is voor degene die ik feedback geven moet. Ik maak het namelijk allemaal veel concreter en dat houdt in dat mensen ook eenvoudiger aan hun gedrag kunnen gaan werken. Ik kan u daarom aanraden om ook een keer naar tips op zoek te gaan over feedback geven wanneer u het moeilijk vindt om feedback te geven. Ik heb goed op het internet gezocht en ik heb het meest gehad aan de site van feedbackgeven.nl. Zoals de naam van deze site al doet vermoeden, kunt u op deze site heel veel mogelijkheden vinden voor wanneer u graag goed feedback geven wilt leren. 

Moet u feedback geven? Lees dan deze tips even door

Als u ook feedback geven moet aan mensen, lees dan een keer de informatie op de site van feedbackgeven.nl door. Deze site heeft heel veel mogelijkheden voor mensen die graag beter willen worden in feedback geven. Ik heb de tips die hier gegeven worden doorgenomen en ik merk dat ik nu veel beter kan zeggen wat ik vind tijdens het feedback geven. Dat is voor beide partijen prettig en ik ben daarom blij dat ik deze site gevonden heb. 

Surf ook nog even naar feedbackgeven.nl

De site feedbackgeven.nl is voor mij verplichte kost voor iedereen die een leidinggevende positie heeft omdat:

  • Deze site heel veel nuttige informatie bevat 
  • U hier heel goede tips kunt vinden 
  • U met deze site eenvoudig een duidelijke boodschap kunt samenstellen 

Ik raad u aan om deze site ook een keer te gaan bekijken. U zult zien dat u hier heel veel handige informatie kunt vinden.