Ransomware preventie

Heb jij gezorgd voor voldoende ransomware preventie voor jouw zakelijke en particuliere gegevens? Criminelen maken steeds vaker van deze mogelijkheid gebruik om mensen geld afhandig te maken, naast de phishing mails en de virussen, is dit weer een geheel andere manier om mensen digitaal dwars te zitten. Wat kan er nu gebeuren op het moment dat jij geen gebruik maakt van ransomware preventie? Je loopt dan het risico dat je computer, laptop, tablet of smartphone als het ware gehackt wordt. Er wordt dan een soort versleuteling opgezet door de hacker, waardoor jij zelf niet meer bij je gegevens kunt komen. Jij krijgt enkel nog een scherm te zien waar je een code in moet voeren en om die code te bemachtigen moet je uiteraard geld betalen aan de criminelen. Het lastige hiervan is dat zelfs de beste computerexperts hier geen weg omheen kunnen vinden. Zijn jouw gegevens eenmaal versleuteld, dan kun je ze alleen maar terugkrijgen door inderdaad geld over te maken. Doe je dit niet, dan ben je gewoon alles kwijt. Daar moet je natuurlijk niet aan denken, dat je al jouw zakelijke gegevens kwijtraakt, dat zou echt een ramp zijn. En ook je privégegevens wil je natuurlijk niet kwijtraken, denk maar eens aan alle foto’s die je op je computer hebt staan. Bovendien is jouw apparaat eenmaal versleuteld, dan kun je er ook helemaal niets meer mee. Dus ook als je besluit niet te betalen en dan maar zonder je gegevens door te gaan, je apparaat kun je niet meer gebruiken. Ransomware preventie is daarom ook ontzettend belangrijk!

Ransomware preventie tegen aanvallen

Hoe kun je nu ransomware preventie uitvoeren? In de eerste plaats is het verstandig om echt met regelmaat een back-up van al jouw gegevens te maken. Mensen vergeten dit nog wel eens te doen, maar dit is echt belangrijk. Heb jij immers een recente back-up op een ander apparaat, dan heb jij al je gegevens nog ergens anders op staan, waardoor het niet zo erg is als je ze niet weer terugkrijgt. Daarnaast bestaat ransomware preventie natuurlijk uit het beschermen van jouw digitale apparaten. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van bepaalde software die het onmogelijk maakt om jouw gegevens te versleutelen. Die jou waarschuwt op het moment dat je op een onveilige site terechtkomt. Ook als je dus per ongeluk een verkeerde link aanklikt word jij zo beschermd. Inzetten op ransomware preventie is dus echt heel erg belangrijk in deze huidige tijd!

iWally kan jou als geen ander helpen

Natuurlijk heb jij zelf als leek niet zoveel verstand van ransomware preventie. Wat is bijvoorbeeld de beste manier om een back-up te maken? En is één back-up voldoende of zou je er nog meer moeten maken? Daar komt bij dat je waarschijnlijk ook niet zeker weet welke programma’s jij het beste kunt gebruiken als bescherming op je apparaat. Het is daarom zeker geen overbodige luxe om een specialist op dit gebied in te schakelen. Bijvoorbeeld een specialist als iWally, zij hebben echt heel veel verstand van ransomware preventie en kunnen jou als geen ander hiermee helpen. Als je voor hen kiest, dan weet je zeker dat:

  • jouw data goed beschermd worden
  • er proactief gewerkt zal worden
  • je op een professionele manier geholpen wordt

Zowel voor bedrijven als particulieren staan zij klaar om de nodige hulp te bieden. Op hun website kun je meer lezen over alles wat zij voor jou kunnen betekenen. Wil jij deskundige hulp op het gebied van dataveiligheid en dat tegen eerlijke tarieven? Dan moet je voor je ransomware preventie dus zeker naar iWally gaan!