Lean opleiding voor minder verspilling in je bedrijf

De Lean-gedachte is al een aantal jaren in opkomst. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor hun processen door deze bril te bekijken en aan te pakken. Lean streeft ernaar continu verspilling in een bedrijfsproces te identificeren en gestructureerd op te lossen. Het kost enige tijd en moeite om deze methode eigen te maken. Daarom verzorgt Ecens trainingen op het gebied van Lean. Een Lean opleiding is perfect voor organisaties die kennis willen maken met dit gedachtegoed of nieuwe medewerkers willen opleiden in de Lean-methodiek. De Lean opleiding van Ecens wordt al jaren gevolgd door allerlei mensen die zich willen bekwamen in het opsporen en elimineren van verspilling. Deze methode is geschikt voor alle denkbare bedrijven. Dat maakt Lean ook zo’n krachtige methode, die wereldwijd wordt ingezet. Van oorsprong komt deze techniek uit Japan, waar een autofabrikant er mee experimenteerde. Deze fabrikant stond aan de basis van de Lean methodiek die nu in talloze bedrijven wordt toegepast. Dat varieert van gemeenten tot grote productiebedrijven van wereldwijde merken. De populariteit van Lean wijst op de noodzaak van het tegengaan van verspillingen en de succesfactor van deze methode. Geef uw medewerkers ook de mogelijkheden om zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf en de organisatie te halen met een Lean opleiding van Ecens. 

Basis van de Lean opleiding

De Lean opleiding bestaat uit verschillende gradaties. De meeste mensen beginnen met een white belt. Daarna volgen:

  • Yellow belt
  • Green belt
  • Black belt
  • Master black belt

En white belt lean opleiding beslaat slechts de basisprincipes van de Lean methode. De yellow belt gaat hier iets dieper op in. Dit is een Lean opleiding voor mensen die in Lean projecten mee gaan werken. Een projectleider van een project zal een green belt moeten hebben, en de projectleiders van grote verbeterprojecten kunnen daarmee het best uit de voeten als ze beschikken over een black belt. De Master black belt is ten slotte verantwoordelijk voor het opleiden van nieuwe mensen en het ondersteunen van de Lean organisatie. Niet in alle organisaties wordt dit even strikt toegepast. De ervaring leert dat het moeilijk is om de transitie naar een Lean organisatie te maken. Daarom biedt Ecens opleidingen op maat om kennis op te frissen of uw organisatie kennis te laten maken met Lean, middels een passende Lean opleiding. Voor meer informatie over de Lean opleiding van Ecens kunt u zich eens inlezen op ecens.nl. Hier vindt u ook de contactgegevens van Ecens, zodat u contact kunt opnemen voor een intake en een passend traject voor u en uw organisatie. 

Meer leren over Lean

Er zijn diverse boeken geschreven over de Lean methodiek. Het is zeker de moeite waard eens literatuur over de Lean gedachte door te nemen. Daarnaast zijn er een aantal bedrijven die zich bekwaam hebben gemaakt in deze methode, en hun productieproces geoptimaliseerd hebben. Die bedrijven bevinden zich ook in Nederland. Daar is te zien dat optimalisatie leidt tot efficiënter werken en grotere winstmarges. Dat is de kracht van de Lean methodiek. Ook weten of dit in uw organisatie effect kan hebben? Kijk dan op ecens.nl en organiseer een eerste Lean opleiding binnen uw bedrijf. Hoe volwassen een bedrijf ook is qua bedrijfsvoering, er zijn bijna altijd verspillingen te achterhalen die geëlimineerd kunnen worden. Dat kan veel geld schelen of opleveren. Ecens kan u adviseren als u niet zeker bent of het instapniveau en het aantal op te leiden personen. Wij helpen u graag op weg nog beter te worden.