Hoe stel je een vast contract op?

 Een vast contract maken, hoe doe je dat? Je leest het hier!

Je hebt een eigen onderneming en wil graag een aantal mensen in dienst nemen. Dan moet je contracten opstellen zodat dit volgens de juiste regels gebeurd. Het kan soms erg lastig zijn om dit zelf te doen, omdat er heel veel regels bij komen kijken. Een vast contract is namelijk een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit contract geef je alleen als je overtuigd bent van de kracht en inzet van een werknemer. Als die eenmaal getekend is dan kan het best lastig zijn om er onderuit te komen. Ook als er dingen onduidelijk zijn kan het best lastig zijn om zo’n contract na te leven. Kortom, het is belangrijk om een vast contract te maken volgens de juiste regels.

Wat zijn de voordelen van een vast contract?

Nu vraag je je misschien af, waarom zou ik dan iemand een vast contract geven als het toch zoveel werk is. Het is sowieso verplicht om na een bepaalde tijd iemand een vast contract te geven. Je kunt het echter ook eerder doen, dit kan voordelen met zich meebrengen. Hieronder een klein lijstje:

  • Loyaal personeel
  • Prestaties personeel bevorderen
  • Zekerheid

Wanneer je een werknemer beloont met een vast contract dan zal hij of zij zich waarschijnlijk extra loyaal opstellen richting het bedrijf. Het bedrijf heeft namelijk een teken gegeven dat ze blij zijn met de werkzaamheden van de werknemer en dat ze graag voor langere tijd samen willen werken. De werknemer is beloond met een bepaalde baanzekerheid. Het maakt het bijvoorbeeld ook makkelijker om een hypotheek te regelen. Al deze pluspunten zullen er voor zorgen dat de prestaties van het personeel worden bevorderd na het krijgen van een vast contract. Het geeft jouw bedrijf zekerheid, maar het geeft ook de werknemer zekerheid. Toch zitten er wel wat nadelen en risico’s aan zo’n vast contract. Je kunt namelijk een werknemer met een vast contract niet zomaar ontslaan. Je moet echt een goede reden hebben. Als je iemand wil ontslaan bij disfunctioneren dan is dit vaak erg moeilijk. Vaak wordt het UWV dan ingeschakeld. Zorg er dus voor dat je wel weet wie jij zo’n contract aanbiedt en wees er zeker van dat hij of zij goed is in zijn werk en dit nog lange tijd wil doen. Ook is het zo dat als een medewerker een vast contract krijgt en hij ziek wordt dit jouw bedrijf veel geld kan kosten. Denk er dus goed over na en schakel wellicht hulp in.

Gelijk een vast contract opstellen?

Je weet nu wanneer het gunstig is om een vast contract te geven aan iemand, maar hoe maak je die nu. Het is handig om een bedrijf in te schakelen die er verstand van heeft. www.rocketlawyer.com/nl is zo’n bedrijf. Via dit bedrijf kun jij een rechtsgeldig contract laten opstellen en krijg je juridisch advies van een passend advocaat om het maken van jouw contract zo goed mogelijk te laten verlopen. Met vragen kun je ook altijd terecht bij ze. Klaar om jouw contract te laten maken?