Ga je op reis naar Indonesie? Verdiep je dan eerst in de vaccinaties voor Indonesie

thuisvaccinatie - vaccinaties indonesieHet plannen van een vakantie is altijd leuk. Je zit nog vol met voorpret en anticipatie en de hele weg ligt nog open. Er is van alles mogelijk en je kunt alles zelf invullen. De spanning is in zulke gevallen eerder prettig dan vervelend. Als je naar een land als Indonesie op vakantie gaat, dan is die spanning natuurlijk des te intenser. Dit is een land waar je waarschijnlijk nog nooit eerder bent geweest en het is een land met een volstrekt andere cultuur dan wat je in Europa tegen zou kunnen komen. De mensen leven er anders en de natuur heeft niets te maken met wat je gewend bent. Kortom, een vakantie in een land als Indonesie is een echte eyeopener. Het is dus goed mogelijk dat je wordt meegesleept door je enthousiasme en de kleine praktische zaken vergeet. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vaccinaties voor Indonesie? Misschien denk je dat je alleen vaccinaties nodig hebt voor Afrika of Australië, maar voor een land als Indonesie zijn er zeker ook vaccinaties nodig. Hoewel dit wel sterk afhangt van je specifieke reisplannen. Als het je eerste keer is dat op reis gaat buiten Europa (los van je vakanties naar Egypte of Marokko), dan zal je misschien nooit hebben hoeven nadenken over vaccinaties. Het is dus ook niet gek dat je er niet bij stil staat als je druk aan het plannen bent voor je vakantie naar Indonesie. Toch is het belangrijk om goed bij de vaccinaties voor Indonesie stil te staan. Sommige zijn verplicht en andere niet. Zo moet je je bijvoorbeeld laten vaccineren tegen het gele koorts virus als je doorreist vanuit Afrika. Als je echter direct vanuit Nederland naar Indonesie reist, dan is deze vaccinatie tegen gele koorts niet verplicht. Het is alleen verplicht als je vanuit een land reist waar gele koorts voorkomt.

De vaccinaties voor Indonesie aangeraden door thuisvaccinatie.nl

Ongeacht je verblijf, je accommodatie en de duur van je verblijf zijn de volgende vaccinaties voor Indonesie aan te raden:

  • DTP vaccinatie (tegen difterie, tentanus en Polio)
  • Hepatitis A vaccinatie
  • BMR vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer je geen mazelen hebt gehad of daar nooit tegen bent gevaccineerd)

Mocht je voor langere tijd naar Indonesie gaan, denk hierbij aan drie maanden of langer, dan worden de volgende vaccinaties voor Indonesie aangeraden door thuisvaccinatie.nl

  • Buiktyfus vaccinatie
  • BGC tuberculose vaccinatie
  • Hepatitis B vaccinatie
  • Japanse encefalitis vaccinatie
  • Rabiës vaccinatie

Naast al deze vaccinaties voor Indonesie is natuurlijk ook nog het probleem van malaria. Er zijn bepaalde gebieden in Indonesie waar malaria voorkomt. Bezoek je deze gebieden, dan is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Er bestaat echter geen vaccin tegen malaria. Je kunt wel malariapillen slikken. Tevens moet je er voor zorgen dat je je huid zoveel mogelijk bedekt. Tevens is het meer dan verstandig om mugwerende middelen met DEET te gebruiken. De muggen die malaria overbrengen steken vooral in de avond en de vroege ochtend. Tijdens deze periodes lig je meestal te slapen. Gebruik daarom altijd een muskietennet, zodat je veilig en comfortabel kunt slapen. Mocht je wel koorts krijgen, neem dan zo snel mogelijk (altijd binnen 24 uur) contact op met een arts.

Vaccinaties voor Indonesie thuis via thuisvaccinatie.nl

Wil je de juiste vaccinaties voor Indonesie? Dan kun je gebruik maken van thuisvaccinatie.nl. De arts komt dan bij je thuis voor de juiste vaccinaties voor Indonesie. Dit is niet duurder dan wanneer je naar de arts gaat of de GGD. Het is echter wel een stuk comfortabeler, dus thuisvaccinatie is altijd een goed en verstandig idee.