Een autoverzekering afsluiten? Vergelijk eerst de aanbieders

Een autoverzekering is in Nederland en vele andere lidstaten binnen de Europese Unie een verplichting. U koopt een auto en u bent wettelijk meteen verbonden aan de eis om een autoverzekering af te sluiten. En dat is maar goed ook want het helpt om de aansprakelijkheid en het daarbij te verhalen bedrag te bepalen. U hebt een ongeval veroorzaakt en u wisselt de gegevens uit met de tegenligger. Het is dan zaak om de gegevens van de verzekeraar bij de hand te hebben. Deze staan vermeld op het zogenaamde groene papiertje dat u altijd in uw auto moet hebben liggen. Ze zitten waarschijnlijk bij de autopapieren in uw dashboardkastje. Een ongeluk zit in een klein hoekje dus u begrijpt dat een goede autoverzekering onmisbaar is. Of u nu veel langs de weg zit of enkel zo nu en dan in uw woonplaats rondrijdt, de wetgeving maakt hierin geen verschil en eigenlijk maakt het qua type autoverzekering ook niets uit hoeveel u in de auto rijdt. Het gaat eerder om de leeftijd van de wagen om te bepalen welke autoverzekering u moet afsluiten. Wel kan er gekeken worden naar de kilometerstand want dit geeft een indicatie van de staat van uw wagen. Want als uw auto in uitstekende conditie is, dan mag u er meer voor vragen dan wanneer een auto uit hetzelfde bouwjaar honderdduizenden kilometers heeft gereden en vaak de binnenkant van een garage heeft gezien.

We geven u een onafhankelijk advies over de juiste autoverzekering

Bij netpolis kunt u de autoverzekering van vele verzekeraars in Nederland met elkaar vergelijken. Weet u al welk type verzekering u moet hebben? Of hebt u geen idee?

  • Vul in ieder geval uw kentekennummer in want aan de hand van dat nummer kunnen we vele specificaties van uw auto te weten komen. Denk aan de kilometerstand, het bouwjaar en de gedane apk-keuringen uit het verleden.
  • We adviseren u vervolgens om een WA-verzekering, beperkte casco verzekering of All-Risk verzekering af te sluiten.
  • De aanbieders en hun polissen kunt u vervolgens met elkaar vergelijken en we leiden u graag door naar de website van een aanbieder waar uw oog op is gevallen.
  • Eventuele hulp nodig met het afsluiten? Ook dat kunt u namelijk uit handen geven. We zorgen er wel voor dat het polisblad naar u wordt opgestuurd en dat u uiteindelijk het groene papiertje bij uw autopapieren kunt stoppen.

U hebt dus nog heel wat uit te zoeken en er zijn vele termen op dit gebied waar u wellicht geen kaas van hebt gegeten. Gelukkig kunt u onze site gebruiken als bron van informatie op het gebied van alles dat maar te maken heeft met de autoverzekering. We zijn overigens een onafhankelijke site en verkiezen nooit een bepaalde verzekeraar boven een andere. U krijgt daarom een eerlijk advies van ons, geheel kosteloos.

We leggen u graag alles persoonlijk uit over de mogelijkheden

Een autoverzekering afsluiten is vanaf nu een peulenschil als u eventjes via onze site de verscheidene polissen met elkaar gaat vergelijken. U vindt per type waar u wel en niet voor bent verzekerd. Zo zult u bij een All-Risk verzekering vrijwel tegen alle schade verzekerd zijn. Zowel de door u veroorzaakte schade maar ook als het niet uw eigen schuld is. Dat is een heel ander verhaal bij de WA-verzekering, oftewel het eigen risico. Dan bent u verzekerd voor de onkosten van de ander, niet voor de uwe. Per aanbieder zijn er binnen deze algemene verschillen vele nuances en u kunt hier en daar type schade toevoegen of verwijderen. Stel dus zelf uw autoverzekering samen!