Kies voor avontuur, kies voor rondreizen in Tanzania

avtours - Rondreizen TanzaniaBen je ook zo zat van altijd maar weer diezelfde soort vakanties? Wil je eens kijken wat er buiten Europa te zien is? En wil je eens iets verder gaan dan Tunesië of Egypte? Dan zijn de rondreizen door Tanzania van Av tours misschien iets voor jou. Het is soms niet altijd even gemakkelijk om een keuze te maken, want het is menseigen om een voorkeur te hebben voor het bekende en een afkeer voor het onbekende. Deze voorkeur en afkeur uiten zich in de emoties. Als je ergens op bekend terrein bent, dan heb je een warm behaaglijk gevoel. Ben je ergens onbekend of voor het eerst, ken je er niemand en weet je niet wat je kunt verwachten, dan heb je al snel een oncomfortabel gevoel. Het gevoel van voorkeur, bekendheid en behaagelijkheid wordt vaak vergelijken met een warm bad. De andere negatieve emotie wordt vaak omschreven met en knoop in je maag. De oorzaken van dit soort gevoelens zijn evolutionair te verklaren. In principe hebben we een gevoel van controle in een bekende omgeving. De omgeving is voorspelbaar en dus kunnen we beter uit de voeten in een dergelijke omgeving. Denk aan jagers die precies weten waar het wild zich verschuild en hoe ze die uit hun holen kunnen jagen. Deze voorspelbaarheid en controleerbaarheid is wat dat behaaglijke gevoel veroorzaakt. Daarom zijn mensen dus ook zo bezig met controle, houden ze van het bekende en ontwijken ze het onbekende. Aan de andere kant is het onbekende juist wel iets wat adrenaline in je lijft brengt. Het is spannend en maakt dat je je helemaal alert voelt. Dit is waarom adrenaline junkies altijd nieuwe uitdagingen zoeken. Het bekende mag dan comfortabel zijn, het is daardoor ook direct saai en voorspelbaar. Je kunt niets nieuws verwachten. De mens is wat dat betreft een tegenstrijdig dier, want het wil juist nieuwe dingen zien en ervaren en het zijn juist deze nieuwe ervaringen die het lichaam door stress activeren. Maar niet elke vorm van stress is negatief. Dus wil je avontuur en ben je klaar met de sleur van het bekende? Kies dan voor de rondreizen in Tanzania van Av Tours. Deze rondreizen door Tanzania zijn enorm avontuurlijk en als je enkel zon, zee en strandvakanties gewend bent, dan zal je echt niet weten wat je overkomt als je de natuur van Tanzania ingaat. Durf die stap in het onbekende dus te maken en kies voor de rondreizen door Tanzania met Av tours. Je zult immers niet helemaal in het diepe worden gegooid. De stress voor het onbekende worden tijdens de rondreizen voor Tanzania beperkt door de professionele tourguides van Av tours.

Wat kan ik zoal verwachten tijdens het rondreizen door Tanzania?

Het mooie aan Av tours is dat je voor een groot deel zelf kunt bepalen wat je mag verwachten tijdens het rondreizen door Tanzania. Je kunt namelijk een reis op maat samenstellen, waarbij je precies die dingen gaat ondernemen en bekijken waar jij zin in hebt. Je kunt er ook zelf voor kiezen of je dit alleen doet of in groepsverband. Ben je een echte einzelgänger, dan kun je natuurlijk gewoon in je uppie het land verkennen. Je hebt dan alleen te maken met een gids die je de mooiste plekjes van het land laat zien. Zo is rondreizen door Tanzania natuurlijk helemaal perfect. Ben je juist een sociaal dier en is een vakantie voor jou niet alleen een kwestie van mooie omgevingen, maar vooral ook een kwestie van (nieuwe) sociale contacten, dan is het rondreizen door Tanzania heel goed mogelijk in groepsverband. Gezelligheid hoeft dus echt geen tijd te kennen als je kiest voor het avontuur met behulp van de rondreizen door Tanzania. Maar wat kun je dan allemaal zien? Is de vraag die je nu nog altijd niet beantwoord hebt gezien. Welnu, je hebt tal van mogelijkheden tijdens het rondreizen in Tanzania. Je kunt uiteraard de glinsterende berg beklimmen. De Kilimanjaro is een absolute must om te bekijken en zeker ook om te beklimmen. Het is geen lastige berg, en zeker geen Mount Everest. Dus doe deze berg zeker even aan tijdens het rondreizen in Tanzania. Het mag duidelijk zijn dat het land beschikt over adembenemende flora en fauna. Je vindt er exotische dieren zoals olifanten en leeuwen en de natuur is enorm divers. Ideaal dus voor een diverse avontuurlijke vakantie. Verder kun je ook genieten van de cultuur die uiteraard totaal anders is dan de onze en mocht je even lekker willen ontspannen na het rondreizen in Tanzania, dan kun je uiteraard ook even bijkomen aan het strand. Kortom, je hebt echt genoeg mogelijkheden tijdens de rondreizen in Tanzania van Av Tours.

Waar kan ik de rondreis boeken?

Zoals gezegd is Av tours de organisatie die verantwoordelijk is voor de rondreizen door Tanzania. Je kunt dan ook gemakkelijk een reis boeken via de website van avtours.nl. Av tours is al 20 jaar actief met het organiseren van reisjes naar Tanzania. Ze opereren op ene kleinschalig niveau, dus je hoeft niet bang te zijn voor massale reizen met gidsen die last minute ergens vandaan zijn geplukt door mensen die er zelf helemaal niet bij betrokken zijn, het tegendeel is eerder waar, dus je zult je altijd op je gemak voelen. Dit maakt dan ook dat het nooit een hele stressvolle vakantie zal zijn, maar juist een hele fijne spannende vakantie.