Een scooter spuiten: is het mogelijk?

Je hebt de scooter van je dromen gevonden, maar ze hebben je favoriete kleur niet? Je kocht pas een nieuwe scooter en vergat de pikkel waardoor het nu de ene zijkant van je scooter in fel contrast is met de andere kant? Je wilt een oude scooter in een nieuw jasje stoppen? Als je je herkent in een van deze vragen, lees dan zeker verder! In dit artikel hebben we het over een scooter spuiten. Een taak dat je zelf kunt doen, als je de technische kennis, het juiste materiaal en heel veel geduld hebt. Of je kunt het professioneel team van Autoschadebedrijf Schouten inhuren om je scooter te laten overspuiten. Beslis je de klus zelf te klaren, dan moet weten welk idee of kleur je wilt uitwerken, voordat je jezelf in het scooter spuiten stort en ergens terechtkomt waar je niet wilt zijn. Alles begint bij een goede voorbereiding, het juiste materiaal en de nodige tijd om je project tot een goed einde te brengen. Een scooter spuiten is niet eenvoudig. Er kan vanalles misgaan, zelfs al ben je goed geïnformeerd over de technische kant van scooters. Tenzij je het al eerder hebt gedaan met zeer goede resultaten, zal het spuiten van elk groot oppervlak onbetrouwbare resultaten opleveren en de verf die je momenteel hebt verpesten. Als je je scooter in een andere kleur wilt schilderen zonder de huidige verf te beschadigen (eigenlijk om je huidige verf te beschermen), neem dan een verf die daarvoor bestemd is. Dit soort verf is niet eenvoudiger om aan te brengen dan gewone spuitverf, maar het vereist geen schuren of priming van je huidige coating en is gemakkelijk te verwijderen als je het verknoeit of de kleur je opnieuw begint te vervelen.

Waarom je een scooter spuiten beter overlaat aan professionals

Je bent tot de conclusie gekomen dat je je scooter een make-over wilt geven – goed voor jou! Op youtube heb je een aantal video’s bekeken en je voelt je helemaal klaar om aan de klus te beginnen. Uiteraard zal niets je trotser maken als je je scooter spuiten alleen kunt klaren. Maar ook al willen we de pret niet bederven, er zijn een paar problemen en risico’s bij scooter spuiten die je moet weten. Hoewel je jezelf misschien beschouw als technisch getalenteerd, een scooter spuiten is een van de moeilijkste dingen.

  • Je hebt maar één kans om het goed te doen. Natuurlijk kun je de verf laten drogen en dan opnieuw beginnen, maar dat is niet wat je wilt.
  • In tegenstelling tot een auto, zijn onderdelen en oppervlakken van motorfietsen en scooters rond en scherp, waardoor een scooter spuiten dubbel zo zwaar wordt. De onderdelen zijn namelijk gevoeliger voor verfdruppels.
  • Metaalachtige kleuren zijn moeilijk hanteerbare verven.
  • Bedenk dat professionele schilders ovens gebruiken om de verf te bakken en dezelfde dag nog te drogen. Jij hebt geen oven, dus je kunt de onderdelen pas opnieuw monteren na een week. Wees gewaarschuwd dat ongeduldig zijn en proberen om na een paar dagen aan de verf te werken, hoogstwaarschijnlijk zal resulteren in het afbladeren van de verf!
  • Spuiterij-haarlem

Welk soort verf?

Autoschadebedrijf Smouten, dat je de service scooter spuiten biedt, gebruikt een gespecialiseerd soort verf dat anders is dan de verscheidenheid die je in winkels zult vinden. Deze verf is veel duurzamer dan andere soorten. Bovendien draagt de spuitlak nog meer bij aan de levensduur. Het gespecialiseerde applicatietype resulteert in een soepele, onberispelijke afwerking. Deze afwerking en de extra sterkte van de verf voorkomen dat deze barst en afbladdert. Je zult nog vele jaren genieten van de resultaten je scooter make-over. Contacteer hen via de pagina spuiterij-haarlem.nl voor al jouw vragen!