Diefstal tegengaan door bagagelabels

Wie aan bagagelabels denkt, zal niet meteen denken aan diefstal tegengaan. Eerder dat je door bagagelabels aan je koffers te hangen het dieven juist makkelijker maakt om je huis leeg te roven. Indien je bagagelabels aan je koffers hangt, zorg er dan voor dat het niet te lezen is voor iemand die naast je komt staan. Het is namelijk niet ongehoord dat iemand een adres afleest van een koffer om vervolgens tijdens iemands vakantie het huis leeg te roven. Dit is eveneens zo met dingen op de sociale media vermelden. Meld enkel op Facebook dat je op vakantie gaat als er nog mensen thuisblijven of als je profiel erg privé is. Als iedereen mee kan lezen kan je nog wel eens terugkomen van vakantie in een erg leeg huis. Je wilt niet weten wat mensen tegenwoordig online allemaal kunnen vinden met een achternaam en een postcode. Of als je wat handig bent, kan je mensen over de hele wereld vinden. Dat daargelaten, bagagelabels zullen niet meteen helpen bij het diefstal tegengaan, al zijn er ook sloten die je daarnaast ook kunt gebruiken als bagagelabels. Toch is en blijft het de vraag in hoeverre een slot of extra slot op je koffer helpt. In veel gevallen zal een koevoet het toch echt winnen van je koffer als er iemand persé in je koffer wil komen. Mocht je een bagagelabel gebruiken? Zorg dan dat je je naam niet te groot schrijft, dat je adres niet voor iedereen leesbaar is en meld niet op sociale media dat je op vakantie gaat.

Bagagelabels – zitten er ook voordelen aan?

Hoewel er genoeg nadelen aan bagagelabels te koppelen zijn, zijn er toch ook wel voordelen. Want mocht je koffer onverhoopt zoekraken op de luchthaven dan is deze eenvoudiger te koppelen aan jou als persoon. De luchtvaartmaatschappij zal er in alle gevallen een sticker met een nummer op plakken, maar dat zal lang niet altijd voldoende zijn om te zorgen dat je bagage weer bij jou terugkomt. Als je een bagagelabel aan of in je koffer hebt zitten, dan vergroot je de kans dat je je bagage weer terug zal krijgen. En dat het niet ergens bij een opkoop terecht komt uiteindelijk. Veel koffers hebben tegenwoordig ook in de koffer zelf een label zitten wat als bagagelabel kan dienen. Het is in ieder geval belangrijk dat je je koffer terug kan koppelen aan jezelf. Dus zorg dat je het stickertje dat ze op je boardingpas plakken goed bewaart, de kans dat je het nodig hebt is klein. Maar als je je bagage onverhoopt zoek mocht raken, heb je het echt wel nodig.

Bagagelabels als relatiegeschenk

Wanneer je een bedrijf hebt dat veel werknemers heeft die op reis gaan, of op een andere manier met reizen te maken heeft? Dan kan het een leuk idee zijn om bagagelabels te laten bedrukken. Een van de websites waar je dit kunt doen is dereklameshop (klik hier voor meer info: dereklameshop.nl) hier kan je al vanaf € 0,21 labels laten drukken! Ze hebben hier ook slimme bagagelabels waarbij je eerst een flap moet verwijderen alvorens je alle gegevens kunt lezen. Veilig vliegen dus, en ondertussen reclame maken. Met andere woorden

  • als je nog een leuk presentje zoekt om uit te delen op beurzen
  • of gewoon om aan je medewerkers uit te delen kunnen deze labels een leuk begin zijn.

Op de website van dereklameshop.nl kan je uiteraard nog veel meer leuke dingen vinden die je kunt kiezen om te gebruiken.