De fraaiste tuin door een hovenier uit breda

vanoorschothoveniers - hovenier bredaSinds een jaar of tien woon ik nu in Duitsland, net over de grens van Venlo. Ik ben opgegroeid in Brabant en ben erg gek op de natuur. Ik heb mijn man leren kennen op een georganiseerde wandelvakantie. Elk jaar gaat de tocht naar een ander land en dat jaar waren we in Frankrijk. In het noorden van Frankrijk zijn de bossen echt geweldig en tijdens de tocht kon ik heel veel mooie foto’s maken. Vaak zijn het zelfde mensen die meegaan op deze wandeltocht, maar deze keer zat er een nieuwe man bij. Het bleek een Duitse bioloog te zijn, die deze tochten in Duitsland wilde organiseren. Tijdens deze jaarlijkse wandeltochten ligt de nadruk meer op het wandelen dan op de dieren en de planten. Hij wilde juist wandeltochten organiseren waarbij de natuur centraal stond, waarbij er elke keer weer een ander dier of andere boom onder de loep wordt genomen. De wandeltocht duurde 14 dagen en daarna ben ik met hem meegegaan naar Duitsland. Het was een geweldig avontuur en dat is het eigenlijk nog steeds. Omdat mijn man bioloog is, hebben wij een hele grote woeste tuin. Ik moest hier erg aan wennen en heb hem uiteindelijk kunnen overtuigen een hovenier uit breda te laten komen om onze tuin onder handen te nemen.

Tuinonderhoud door een hovenier uit breda

Zo gezegd, zo gedaan en ik nam contact op met de hovenier uit breda. Bij Van Oorschot Hoveniers zijn ze erg klantvriendelijk en ik heb hele goede ervaringen met hen. Ik wist eerst niet zeker of deze hovenier uit breda helemaal naar Duitsland wilde komen om hier onze tuin onder handen te nemen. Het was geen probleem en een week later stond de hovenier uit breda op de stoep. Met mijn man had ik afgesproken dat de helft van de tuin woest zou blijven en de andere helft wat netter zou worden. Ik wilde voor het nette deel graag een paar hegjes aan de zijkanten hebben en wat bloemen verspreid over de gehele tuin. Het moesten speciale bloemen zijn die vlinders aan zouden trekken, zodat die vlinders gefotografeerd en onderzocht kunnen worden. Het was voor de hovenier uit breda allemaal geen probleem en het feest kon beginnen.

De Duitste droomtuin

Eerst heb ik mijn man natuurlijk wel moeten overtuigen om de tuin onder handen te laten nemen. Op de website van vanoorschothoveniers.nl kun je direct een offerte aanvragen. De volgende punten dienen dan ingevuld te worden:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Bericht

Dat laatste punt is een vlak waar je kunt invullen waar de offerte voor is. Dan kan de hovenier uit breda direct zien waar het om gaat en kan er dus snel actie ondernomen worden. Binnen een week kon de hovenier uit breda beginnen en al mijn plannen konden in uitvoering worden gebracht. We kregen goed advies mee van de hovenier uit breda, met name over het onderhoud van de tuin. Dit hadden we eerlijk gezegd ook wel nodig want voorheen hebben we de natuur gewoon haar gang laten gaan, wat uiteindelijk resulteerde in een woeste tuin. Nu kunnen we tenminste in de zomer heerlijk lange avonden buiten zitten. We hebben zelfs een barbecue op ons terras laten installeren, zodat we ook buiten kunnen koken. De tuin is echt helemaal naar wens en nog mooier dan ik had gedacht. Ik ben super blij dat ik Van Oorschot Hoveniers heb kunnen inschakelen voor deze klus. Ik moest mijn man natuurlijk wel eerst overhalen, maar nu is hij mij ook erg dankbaar dat ik hem heb gewezen op de goede diensten van Van Oorschot Hoveniers.