Deurcilinder

Bent u op zoek naar nieuw cilinderslot voor uw deur? Dan bent u bij Deur-cilindersloten.nl aan het juiste adres. Wij hebben al meer dan 50 jaar ervaring in het verkopen, plaatsen en vervangen van cilindersloten en wij hebben dan ook een ruim aanbod in cilindersloten. Bij Deur-cilindersloten.nl weet u zeker dat u een veilig slot koopt, tegen een scherpe prijs en met een goede service. Wij bieden verschillende cilindersloten aan in de klasse SKG** en de klasse SKG***. Zo weet u zeker wat u krijgt en dat wat u krijgt de allerbeste kwaliteit is.

Een veilige deurcilinder

De kwaliteit van uw cilinderslot wordt aangeven door middel van de SKG keuring. SKG is al meer dan dertig jaar het gezaghebbende keuringsinstituut dat sloten keurt. Door middel van een sterren systeem geeft SKG aan wat de kwaliteit van een deurcilinder is. Er zijn drie categorieën:

  • 1 ster: het product is niet om zelfstandig 3 minuten inbraakwerend te zijn
  • 2 sterren: het product is in staat om zelfstandig 3 minuten inbraakwerend te zijn
  • 3 sterren: het product is in staat om zelfstandig 5 minuten inbraakwerend te zijn.

Wat dit betekent is dus dat een product met 1 SKG ster, dus met de keuring SKG*, binnen 3 minuten te kraken is. Dit soort sloten zijn dus zeer onveilig en wij verkopen dan ook geen deurcilinder met een SKG* keuring. Wel kunt u bij Deur-cilindersloten.nl terecht voor SKG** en SKG*** sloten, waarbij dus geldt dat meer sterren veiliger is. Simpel gezegd is het mogelijk om een SKG** is tussen de drie en de vijf minuten te kraken, en een SKG*** slot kraken kost meer dan vijf minuten. Welk slot u kiest is uiteraard aan u, maar wij raden u aan om te kiezen voor een deurcilinder met het SKG*** keurmerk. Dit is ook wat het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert. Een deurcilinder kunt u dus kopen met een SKG** of een SKG*** keurmerk, maar ook binnen deze twee categorieën is er enige variatie. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zogeheten knopcilinder, feitelijk een deurcilinder waarbij u aan de buitenkant een sleutel in kunt steken en aan de binnenkant een draaiknop heeft. Ook kunt u kiezen voor een halve cilinder, waarbij de deurcilinder slechts van een kant te openen en te sluiten is. Onze SKG** deurcilinder heeft verschillende kenmerken waardoor het slot moeilijker open te breken is. De belangrijkste twee zijn de bescherming tegen ‘lock-picking’ door het gebruik van klopsleutels en de boorbeveiliging, die voorkomt dat de deurcilinder niet simpelweg uit te boren is. Bij een SKG*** slot is de boorbeveiliging extra versterkt en is het slot ook voorzien van een kerntrekbeveiliging, wat betekent dat de cilinder niet zomaar uit het slot te trekken is.

Ook met certificaat

U heeft bij Deur-cilindersloten.nl de keuze uit gecertificeerde sloten en niet gecertificeerde sloten. Bij de gecertificeerde sloten krijgt u een certificaat, dat vaak nodig is in de bedrijfssector. Voor de gewone consument is een certificaat overbodig en kunt u het vaak af zonder certificaat. Onze cilindersloten zonder certificaat kunnen tot wel 30 euro goedkoper zijn, dus wij raden u aan dat als u het certificaat niet nodig heeft, u een niet gecertificeerd slot koopt. Heeft u verder nog vragen of onduidelijkheden over welke deurcilinder u moet aanschaffen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder en leggen graag uit wat u nodig heeft in uw situatie. We vinden het belangrijk dat u zich veilig kunt voelen in uw eigen huis en we zijn trots dat wij daar ons steentje aan bij kunnen dragen door u de juiste sloten aan te bieden.