Vogel volière

Een vogel volière is essentieel als u vogels houdt. Met een vogel volière kunnen uw vogels rondvliegen, nesten bouwen, slapen en eten op één gemakkelijke plek, zonder dat u er omkijken naar heeft. Zeker als u meerder vogels heeft dan is een simpele vogelkooi vaak niet meer voldoende en is het verstandig om een vogel volière aan te schaffen. Bij Eurokooi kunt u uw eigen vogel volière laten ontwerpen door een van onze experts. Wij ontwerpen en bouwen met hoogwaardig aluminium de vogel volière die precies past bij uw vogels en uw situatie, zodat uw vogels weer heerlijk kunnen genieten van hun nieuwe verblijf. Alles is mogelijk bij Eurokooi, zowel als het gaat om de afwerking als om de inrichting van uw vogel volière. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan of kom langs in onze uitgebreide showroom om te bekijken wat er allemaal mogelijk is.

De juiste vogel volière

Al onze volières worden gemaakt van hoogwaardig aluminium, omdat dat lang mee gaat. Een vogel volière van Eurokooi kunt u dus voor lange tijd van genieten. Het aluminium kunnen we afwerken op diverse manieren, namelijk:

  • Neutraal aluminium. Dit heeft de normale uitstaling van aluminium en is dus zilverkleurig
  • Met dit proces wordt de oppervlakte van het aluminium behandeld om het te beschermen tegen vervallen en corrosie en krijgt het een grijze kleur.
  • Met dit proces is het mogelijk om de volière uw eigen kleur mee te geven. U heeft de keuze uit diverse kleuren, zoals groen, crème-wit, rood, bruin, antraciet en nog veel meer.

Natuurlijk is het aluminium onderhoudsvrij, zodat u er geen omkijken naar heeft.

De juiste inrichting

De inrichting van uw vogel volière is misschien wel net zo belangrijk als het ontwerp. Door slim gebruik te maken van de inrichtingsopties die wij aanbieden kunt u aan de wensen van uw vogels tegemoetkomen. Dat begint al bij het voedersysteem. Wij bieden diverse voedersystemen aan, in verschillende groottes. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een voederbak die gewoon in de volière geplaatst wordt, maar ook voor een van onze voerluiken. Met een voerluik is het gemakkelijk om het voer bij te vullen zonder dat u de volière in hoeft. Het voeren kost u dus minder tijd. En met een handige morslade voorkomt u ook nog eens dat er voer op de grond terecht komt. Vogels hebben diverse wensen, maar een van de belangrijkste is wel de slaapplek. Het is fijn als uw vogels een afgesloten ruimte hebben waar ze nesten kunnen bouwen en slapen, een binnenverblijf dus. U kunt dit binnenverblijf verbinden met de rest van de volière door middel van een luik, zodat u het binnenverblijf ook nog eens af kunt sluiten als u dat nodig acht. Ook is het mogelijk om door de volière heen diverse zitstokken te plaatsen, zodat uw vogels zelf kunnen bepalen waar ze willen gaan zitten. Of kies juist voor een aantal zitstokken bij elkaar, zodat uw vogels bij elkaar kunnen slapen. De juiste keuze is vaak afhankelijk van het soort vogels dat u houdt. Wij kunnen u hierin uitstekend adviseren, want wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen van volières voor diverse soorten vogels. We weten dus precies wat een vogel nodig heeft en waar we op moeten letten bij het ontwerp van uw vogel volière. Heeft u interesse of wilt u gewoon weten wat er allemaal mogelijk is bij https://www.eurokooi.nl/? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en laten u in onze uitgebreide showroom graag een paar voorbeelden zien, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw vogel volière.