Kunstgras in de tuin

vario-kunstgras - KunstgrasVoor veel mensen is kunstgras vooral bekend als product dat gebruikt wordt voor voetbalvelden en hockeyvelden. Hierdoor heeft het materiaal zeker zijn bekendheid gekregen, maar er is natuurlijk veel meer mee te doen. Zo kun je het bijvoorbeeld uitstekend gebruiken in uw tuin. Iedereen vindt het immers prettig om een mooie groene tuin te hebben en velen zouden dan ook graag een strak en groen gazon willen hebben. Maar veel mensen weten ook dat het niet meevalt om dit te creëren. Kunstgras kan dan echt een oplossing zijn. Voor een echt gazon moet je de tijd nemen, je moet het eerst inzaaien of graszoden van een goede kwaliteit leggen. In droge periodes moet je het ‘s avonds besproeien, zodat het genoeg vocht krijgt en het gras niet geel gaat verkleuren door de droogte. En daar komt nog eens bij dat je het regelmatig moet maaien. Wie een drukke baan heeft en een gezin, zal aan deze zaken eigenlijk bijna niet toekomen. Er zijn dan immers zoveel andere dingen die om aandacht vragen, dan wil de tuin er nog wel eens bij inschieten. Kunstgras is dan toch wel ideaal. Daarmee zorg je ervoor dat je altijd een strak gazon hebt dat heldergroen van kleur is, zonder dat je hier zelf veel voor hoeft te doen. Je hoeft het enkel een keer aan te leggen en vervolgens af en toe wat schoon te maken, zodat het er mooi uit blijft zien. Meer komt er eigenlijk niet bij kijken. Met behulp van kunstgras kun jij er dus voor zorgen dat jouw tuin er toch mooi uitziet en dat jij een fijne plek hebt om buiten te zitten. Ook voor de kinderen is het natuurlijk fijn om dit bij huis te hebben, het kunstgras is heerlijk zacht aan de voeten en biedt een veel fijnere speelplek dan tegels.

Kunstgras voor sportveld en speelveld

Zoals gezegd is kunstgras vooral bekend geworden door het gebruik als sportveld en daar wordt het ook nog steeds voor gebruikt. Steeds meer voetbalclubs, zowel profs als amateurs, besluiten om een kunstveld aan te laten leggen. Veelal kiezen ze dan voor het trainingsveld. Waarom nemen zij dat besluit? Dat heeft te maken met het intensieve gebruik van trainingsvelden. Vaak wordt er alle dagen van de week op getraind en dit zorgt ervoor dat het in natte periodes al snel veranderd in een modderpoel. Met kunstgras heb je van dit probleem natuurlijk geen last. Door hiervoor te kiezen, zorgt een club ervoor dat er altijd voluit getraind kan worden. Het betekent daardoor ook dat er minder geld en tijd gestoken hoeft te worden in het onderhoud van de velden, er hoeft immers niet keer op keer gemaaid te worden bijvoorbeeld. Ook dat is weer mooi meegenomen. Naast het voetbal, wordt er ook bij hockey gebruik gemaakt van kunstgras en ook in andere buitensporten begint steeds meer door te dringen hoe handig dit kan zijn. Daarnaast wordt kunstgras ook steeds vaker gebruikt voor speelvelden. De zachtheid van het materiaal zorgt ervoor dat kinderen er heerlijk kunnen spelen en ook kunnen ravotten zonder zich meteen te bezeren. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor rubberen tegels, maar dat heeft natuurlijk een veel minder mooie uitstraling. Als het erg warm is, neemt de zwarte kleur van de tegels bovendien veel warmte op, waardoor ze eigenlijk te heet worden om nog op te zitten of te spelen. Daarom wordt er ook voor speelvelden steeds vaker voor kunstgras gekozen: het blijft mooi, heeft een natuurlijke uitstraling, heeft weinig onderhoud nodig en is comfortabel zacht.

Veel verschillende mogelijkheden

Met kunstgras kun je dus heel veel verschillende kanten op en het kan ook ongetwijfeld voor uw situatie een goede oplossing zijn. Wil je dit product aanschaffen, dan ben je daarvoor bij Vario Kunstgras aan het juiste adres. Zij zijn een echte specialist op dit gebied en kunnen je als geen ander adviseren over welke variant voor jou de beste keus is. Belangrijk om te weten is bijvoorbeeld dat er verschillende varianten van deze kunstmat te krijgen zijn en dat niet iedere variant voor iedere situatie geschikt is. Zij bieden vier opties aan:

  • Garden, voor tuin, dakterras en balkon
  • Play, voor speelvelden, spelelementen en valondergronden
  • Sport, voor hockey, voetbal en multisportvelden
  • Landscaping, voor groene daken, leefomgevingen en openbare ruimtes

Wat is nu het verschil tussen deze verschillende varianten? Een groot verschil is natuurlijk de mate waarin het gras te belasten is. Het spreekt eigenlijk voor zich dat je voor een sportveld een sterkere kwaliteit nodig hebt dan voor een balkon. Op het balkon zal immers bijna niet gelopen worden over het kunstgras, terwijl op het sportveld continu heen en weer gerend wordt. Daar komt nog eens de belasting bij van het schieten tegen de bal, wat weer extra belasting voor het materiaal oplevert. Dit maakt dat er dus een veel hogere kwaliteit nodig is. Bij Vario helpen zij je graag met het adviseren over welke variant voor jou het meest geschikt is. Ook geven zij je advies over hoe de ondergrond voorbereid moet worden op het leggen van kunstgras. Zij kunnen bovendien alles voor je regelen, van het voorbereiden van het werk, tot het daadwerkelijk leggen en afwerken van de grasmat. Als je het allemaal door Vario Kunstgras laat doen, dan kun je er zeker van zijn dat je een fantastisch mooi resultaat zult bereiken.