Verhoog de werkefficiëntie door te kiezen voor de optimale kantoorinrichting

Een goed opgeruimd kantoor helpt je te concentreren op de taken die voor je liggen. Rommel en chaos zorgen voor extra prikkels en die verstoren de concentratie. Je kunt een kantoor vergelijken met een weg. Op het moment dat je de weg opruimt, dan kun je heel gemakkelijk van A naar B reizen. Je kunt als het ware op de automatische piloot je weg vervolgen en dat betekent dat je tijdens je trip heel veel ruimte overhoudt om bijvoorbeeld na te denken over de zin van het leven. Tevens kun je gewoon lekker wegdromen of je hersens aan het werk zetten om een wiskundig probleem op te lossen. Heb je te maken met een weg met allerlei obstakels, dan moet je tijdens je reist constant je aandacht richten op de weg. Niet alleen kost dat energie, maar de rommel en chaos zorgen ook voor een geprikkelde stressvolle geest. Bij ‘normale’ mensen is de stress nog wel te overzien, maar voor mensen met OCD is een beetje chaos al genoeg voor hoge stress. Deze mensen worden al onrustig van een scheef hangend schilderij. In principe reageren mensen met OCD op een hele normale wijze op chaos in de wereld, alleen reageren ze extra heftig. Chaos is dan ook de reden dat je je soms moeilijk kunt concentreren als je op een slordige werkplek aan het werk bent. Daarom is het dus ook goed om na te denken over de kantoorinrichting. Je hebt bijvoorbeeld voldoende ordners nodig om losliggende papieren te voorkomen. Tevens moet je snel een pen kunnen pakken, maar deze moet je ook weer op kunnen bergen. Dus je hebt een bureau nodig met lades. Je moet het werkblad altijd schoonhouden. Je kunt een laptop plaatsen of een schrift, maar zodra je klaar bent, dan moet je deze ook weer op kunnen bergen. Een kast die je kunt afsluiten is dan ook geen overbodige luxe en zeker iets om over na te denken als je bezig bent met de kantoorinrichting. Een open kast is bijvoorbeeld niet handig, want dan zie je alles in de kast. Dus kabels van de laptop, papieren, mappen en dat allemaal door elkaar heen. Een dergelijk uitzicht stuurt allemaal prikkels naar je hersenen en dat betekent een reductie van de concentratie. Als je op een effectieve manier bezig wilt gaan met de kantoorinrichting, dan kun je voor kantoorartikelen terecht op katoprojecten.nl. Hier vind je alles op het gebied van kantoorinrichting.

Kantoorinrichting volgens de Arbowetgeving

De Arbowetgeving is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat werknemers hun werk kunnen doen onder veilige omstandigheden. Nu zou je denken dat je op kantoor niet echt te maken hebt met de Arbowetgeving, maar dat is niet correct. Op kantoor heb je te maken met allerlei factoren die de gezondheid kunnen beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld 8 uur lang op een gebrekkige bureaustoel aan het werk bent, dan heeft dat gevolgen voor je rug en je nek. Dat heeft vervolgens invloed op je energie en je geest. Dus een bureaustoel moet voldoen aan de Arbowetgeving. Daarnaast moet je af en toe kunnen pauzeren zodat je kunt rondlopen. Als je dus nadenkt over de kantoorinrichting, dan moet je niet alleen stil staan bij de eventuele chaos die je wilt voorkomen, maar ook bij het comfort van de mensen die in het kantoor moeten werken.

De verschillende artikelen van Kato Projecten

Voor kantoorinrichting kun je terecht bij Kato Projecten. Je kunt terecht voor allerlei producten op het gebeid van kantoorinrichting zoals:

  • Bureaustoelen
  • Kapstokken
  • Bureaus
  • Verlichting
  • Ladeblokken
  • presentatieschermen