Akoestisch plafond tegen galm

npsplafonds - akoestisch plafondAls mensen horen over akoestische oplossingen, zoals een akoestisch plafond, dan is de kans groot dat zij meteen denken aan ruimtes die gebruikt worden om muziek te maken. En dat is ook logisch, want in zalen waar opgetreden wordt en in lokalen waar gerepeteerd wordt, is het natuurlijk van groot belang dat de akoestiek goed is. Je wilt aan de ene kant dat de ruimte de muziek versterkt, zodat er zo weinig mogelijk of helemaal geen hulpmiddelen gebruikt hoeven te worden om het voor iedereen mooi helder te laten zijn. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook niet teveel galm hebben en dan bewijst het akoestisch plafond zijn nut. Zijn de muren erg kaal, zijn de vloeren glad en is er verder ook weinig bekleding in een ruimte te vinden, dan kan het geluid te veel gaan galmen. Hierdoor is het niet alleen lastig voor muzikanten om zichzelf goed te horen, zonder akoestisch plafond of andere akoestische oplossingen is het geluid bovendien zo hard dat je er zomaar gehoorschade door op kunt lopen. Je hebt dat dan niet meteen door, maar je kunt na een dag muziek maken in een dergelijk lokaal wel last hebben van een piep in je oor. Als je daar niet mee oppast, kan dit leiden tot permanente schade. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om oordopjes te gebruiken, maar je kunt ook gewoon een akoestisch plafond laten installeren. Dat zorgt er door de speciale samenstelling voor dat geluiden iets gedempt worden, waardoor het veel prettiger is om naar de muziekinstrumenten te luisteren. Je zult merken dat de klank van de muziek daardoor ook een stuk beter wordt. Voor concertzalen en muzieklokalen is het dus absoluut nodig om na te gaan of het noodzakelijk is om een akoestisch plafond aan te brengen of dat de akoestiek van zichzelf al uitstekend op orde is.

Akoestisch plafond in andere ruimtes

Zoals gezegd denkt men bij het woord akoestiek al snel aan muziek, maar er zijn veel meer ruimtes waar je een akoestisch plafond in zou kunnen zetten. Waar moet je dan aan denken? Eigenlijk kan het om iedere willekeurige ruimte gaan. Als je veel last hebt van galm in een bepaalde ruimte, dan kan het aan te raden zijn om daar een akoestisch plafond te laten plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij zwembaden, waar natuurlijk alles betegeld is. Hierdoor kunnen zachte kinderstemmen al klinken als enorm veel herrie, om nog maar te zwijgen over het geluid dat voortkomt uit een hele klas met schoolkinderen. Door het water wordt dat allemaal nog eens extra versterkt. Door dan te kiezen voor een akoestisch plafond, zorg je ervoor dat er in ieder geval iets van demping optreedt, waardoor het minder storend wordt als kinderen tijdens het zwemmen gillen, gieren en lachen. Ook sportzalen zijn uitstekende locaties om aan te denken als het aankomt op het nut van een akoestisch plafond, ook hier is er immers sprake van weinig bekleding, waardoor er echo’s kunnen ontstaan en de zachtste piep van een schoen als een snerpend geluid klinkt. Maar wat veel mensen zich niet realiseren, is dat een akoestisch plafond ook uitstekend van pas kan komen in gewone huizen. Als je van een strakke inrichting houdt, je geen tapijt op de vloer hebt en je geen stoelen en banken in de woonkamer hebt staan die met stof bekleed zijn, dan kun je ook echt last hebben van galm en een hol geluid. Dat is natuurlijk ontzettend storend en het kan dan handig zijn om maatregelen te nemen. Ditzelfde geldt voor kantoren, waar bijvoorbeeld veel mensen tegelijk aan het bellen zijn. Je kunt zonder goede akoestische oplossingen dan enorm last hebben van elkaar. Reden genoeg dus om de verschillende opties eens te overwegen.

NPS Plafonds biedt kwaliteit

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een akoestisch plafond kan bieden, dan ben je bij NPS plafonds zeker aan het goede adres. Zij kunnen deze helemaal op maat voor je maken en zij leveren echt vakwerk af. Het voordeel van een akoestisch plafond van NPS Plafonds is dat deze:

  • uitstekend werken tegen galm en de akoestiek enorm verbeteren
  • volkomen naadloos zijn en dus voor een mooi geheel zorgen
  • voor jou op maat gemaakt worden, zodat ze perfect in jouw ruimte passen
  • vochtafstotend zijn, waardoor ze voor iedere ruimte geschikt zijn
  • over je oude plafond geplaatst worden, waardoor er geen breekwerk nodig is
  • in een dag geplaatst kunnen worden

Het klinkt misschien wat vreemd om het akoestisch plafond over je oude plafonds te laten plaatsen, maar zoals gezegd is dit een heel schone en snelle oplossing. Raak je daardoor niet heel veel ruimte kwijt? Nee, absoluut niet. Een akoestisch plafond van NPS Plafonds is namelijk maar 12 millimeter dik, waardoor het de hoogte van de ruimte absoluut niet aantast. Je zult het echt niet zien of merken dat de kamer ietsje minder hoog is geworden. Een ander pluspunt van de plafonds van dit bedrijf is dat ze een lange levensduur hebben, waardoor je ze niet zomaar weer hoeft te vervangen. Bovendien hebben ze ook geen onderhoud nodig, je hebt er dus absoluut geen omkijken meer naar. Klinkt dit jou ook goed in de oren en weet jij een locatie waar de akoestiek verbeterd zou moeten worden? NPS Plafonds is je partner als je op zoek bent naar een akoestisch plafond van een uitstekende kwaliteit!