Alle informatie over e-commerce software lees je hier!

E-commerce software nodig? Of wil jij gewoon wat meer informatie – dat kan natuurljk ook. Je leest het allemaal in dit artikel over e-commerce software van www.novulo.com. Allereerst, wat houdt het precies in?

De definitie is de volgende. E-commerce – elektronische
handel – is de activiteit van het elektronisch kopen of verkopen van producten
via onlinediensten of via het internet. Elektronische handel maakt gebruik van
technologieën zoals mobiele handel, elektronische geldoverdracht, beheer van de
toeleveringsketen, internetmarketing, verwerking van onlinetransacties,
elektronische gegevensuitwisseling (EDI), voorraadbeheersystemen en
geautomatiseerde systemen voor gegevensverzameling. E-commerce wordt op zijn
beurt gedreven door de technologische vooruitgang van de halfgeleiderindustrie
en is de grootste sector van de elektronica-industrie. E-commerce bedrijven kunnen ook een aantal of alle van de
volgende zaken in dienst hebben:

Online winkelen voor de detailhandel rechtstreeks aan de
consument via websites en mobiele apps, en conversatiehandel via live chat,
chatbots en voice assistants[3].

  • Business-to-business
    (B2B) inkoop en verkoop;
  • Elektronische gegevensuitwisseling tussen bedrijven (B2B)
  • Het aangaan van pretail voor het lanceren van nieuwe
    producten en diensten
  • Online financiële beurzen voor valuta- of handelsdoeleinden

Hoe werkt de toepassing van e-commerce software dan precies?

E-commerce software is dus de software die achter een online winkel zit, daar komt het in de praktijk op neer. Deze software maakt het op zijn beurt weer mogelijk om bijvoorbeeld de voorraad bij te houden, producten aan te vullen dus toe te voegen of te verwijderen en er zijn veel andere zaken die e-commerce software voor jou kan oplossen. Denk bijvoorbeeld eens aan btw berekenen en aan alle andere zaken die van belang zijn als je een echte online webshop hebt. Deze e-commerce software is – in tegenstelling tot andere software – erg gebruikersvriendelijk en zelfs jouw vader of opa die niet zo goed is met computers (let op dit is een aanname, natuurlijk verschilt dit per persoon heel erg) zou dit kunnen doen. Het doel is dus om alles wat je nodig hebt op een bepaalde plek te houden. 

Waarom kiezen steeds meer mensen voor e-commerce software?

E-commerce softawre kun je onder meer krijgen bij novulo.com. Waarom steeds meer mensen kiezen voor dergelijke e-commerce software? Dat is om de volgende reden. Zoals we genoemd hebben bevindt het zich op een centrale plek en dat is voor iedereen erg handig. Natuurlijk kunnen lang niet alle taken tegelijk worden verricht, maar een heleboel kunnen wel centraal worden uitgevoerd en dat is waarom het zo aantrekkelijk is om e-commerce software aan te schaffen en er ook gebruik van te maken. Veel menesn die aanvankelijk dachten dat ze nooit met een dergelijk systeem zouden werken zijn helemaal om. Het is nog goed om te weten dat er verschillende typen e-commerce software zijn, zo heb je de SaaS en de On-Premise. De eerste staat voor Software as a Service, dat houdt in dat bepaalde software wordt gebruikt door meestal een periodieke betaling aan de eigenaar van de software. De tweede houdt in dat de software binnen het bedrijf geinstalleerd is en vervolgens wordt onderhouden door mensen die gespecialiseerd zijn in ontwikkeling. Developing met een mooi woord. Meer informatie nodig? Bezoek novulo.com of lees het volgende artikel!