Vragen over je uitkering? Bel met je telefoon het UWV

Als je in een situatie terecht komt waarin je geen baan hebt door ontslag of arbeidsongeschiktheid, dan is het altijd verstandig om nauwe banden te onderhouden met het UWV. Dit is namelijk dé instantie die je weer aan het werk kan helpen. Ze helpen je bij het solliciteren. Ze zijn er om je sollicitaties goed te laten verlopen en natuurlijk zijn ze er ook financieel. Als je bijvoorbeeld je baan verliest, dan kun je via het UWV een WW uitkering aanvragen. Via deze uitkering kun je de periode tussen banen overbruggen. Het is natuurlijk niet zo dat je na ontslag direct een andere baan vind. Soms heb je al een baan op het oog en dan heb je natuurlijk geen overgangsperiode nodig. Je neemt dan immers zelf ontslag om elders te gaan werken. Vaak komt het einde van je baan echter onverwacht. In dat geval zal je even tijd nodig hebben om jezelf te herpakken en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. In zulke gevallen is het goed om even te bellen met je telefoon naar het UWV. Je kunt dan vragen of je recht hebt op een uitkering en voor hoelang. Een WW uitkering is anders dan een bijstandsuitkering. Een WW uitkering is bedoeld als overbruggingsuitkering. Deze kun je dan ook alleen maar tijdelijk krijgen. De tijdsduur hangt af van hoelang je hebt gewerkt. Afhankelijk van je contract heb je bijvoorbeeld recht op 1 maand WW per jaar dat je hebt gewerkt. Kom je dus na 20 jaar zonder werk te zitten, dan heb je 20 maanden recht op een WW uitkering. Tijdens die 20 maanden is het de bedoeling dat je actief op zoek gaat naar werk, maar het is niet zo dat je allerlei verplichtingen hebt. Pas als je na je WW in de bijstand te terecht komt, dan veranderen de zaken. Dan zal je soms ook cursussen moeten volgen en je zult banen moeten accepteren die je misschien helemaal niet ziet zitten. Je kunt ook bellen met de telefoon van UWV als je arbeidsongeschikt bent. Als je namelijk arbeidsongeschikt bent, heb je recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Je kunt via de telefoon het UWV bereiken en ontdekken wat je mogelijkheden zijn als je arbeidsongeschikt bent verklaard.  Arbeidsongeschiktheid betekent zeker niet dat je de hele dag thuis moet zitten. Om meer te weten te komen over al dit soort uitkeringen kun je daarom altijd gerust met uw telefoon het UWV bellen.

Telefoon UWV

Als je contact wilt met het UWV kan je bellen. Met je telefoon het UWV bellen is dus geen probleem. Het nummer kun je vinden op uitkeringsinfo.nl. Voordat je echter gaat bellen met je telefoon naar het UWV kun je natuurlijk ook op de site kijken voor de nodige informatie. Zo vind je op de site direct informatie over:

  • WW uitkeringen
  • Bijstandsuitkeringen
  • WIA uitkeringen

Het kan dus best zijn dat de vraag die je hebt al beantwoord kan worden aan de hand van de informatie die je op de website kunt vinden. Zit het antwoord er toch niet tussen, dan kun je natuurlijk gerust even bellen met je telefoon naar het UWV. Een medewerker van het UWV kan je dan voorzien van alle nodige informatie.

Informatie over je persoonlijke situatie

Als je contact opneemt met het UVW, dan wil je natuurlijk informatie die op jou van toepassing is. Via je eigen gegevens kan de medewerker precies zien wat je persoonlijke situatie is en waar je recht op hebt. Dit is natuurlijk wel zo gemakkelijk en geeft je direct inzicht in je rechten en plichten.