Toneelspelen

toneelhuisamsterdam - toneelspelen

Houd jij ook zo van toneelspelen? Dan kan het zijn dat je er zo enthousiast over bent dat je hier graag je werk van zou willen maken. Is dit het geval, dan kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met het zorgen voor een goede voorbereiding. Hoe pak je dit nu aan? Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk ervaring op het toneel op kunt doen. Talent is uiteraard van belang om echt succesvol te kunnen worden, maar als je geen aandacht besteedt aan de ontwikkeling van je talent, dan kom je er nog niet. Zorg er dus voor dat je zo vaak mogelijk de kans krijgt tot toneelspelen en de beste manier om dat te doen is door lid te worden van een toneelvereniging bij jou in de buurt of naar de plaatselijke toneelschool te gaan. Dat geeft je de kans om regelmatig teksten in te studeren en deze met anderen te repeteren. Je leert zo om met medespelers samen te werken en op hen te reageren. Je toneeldocenten kunnen je adviezen geven hoe je bepaalde dingen beter kunt aanpakken en je hebt regelmatig de mogelijkheid om een toneelstuk op te voeren. Zo heb je vaker de kans tot toneelspelen en dit is erg belangrijk als je een toekomst op dit vakgebied wilt hebben.

Voorbereiding op professioneel toneelspelen

Nu ben je lid van een plaatselijke toneelvereniging of theaterschool en je hebt inmiddels al heel wat stukken gespeeld. Je bent ouder geworden en je hebt besloten dat je over een paar jaar toch echt een poging wilt doen om professioneel met toneelspelen aan de slag te gaan. Wat is dan de volgende stap die je kunt zetten? Het is dan aan te raden om een vooropleiding op dit gebied te gaan volgen, bijvoorbeeld bij Vooropleiding Theater Nederland. Er zijn immers maar vier HBO-opleidingen in Nederland die je kunt volgen als jij toneelspelen naar een professioneel niveau wilt tillen. Het zal vanzelf spreken dat jij bepaald niet de enige bent die de ambitie heeft om van acteren je beroep te maken en het aantal aanmeldingen ligt dan ook altijd hoger dan het aantal plekken dat beschikbaar is. Je zult dus auditie moeten doen om toegelaten te worden en het is zeker verstandig als jij daar zo goed mogelijk op voorbereid bent. Nog beter leren toneelspelen is daarom een vereiste, net als jezelf nog meer ontwikkelen. Met een goede vooropleiding kun je dit realiseren.

Goed voorbereid op HBO-opleiding

Tijdens jouw tijd bij Vooropleiding Theater Nederland kun jij nog beter leren toneelspelen en dit kan door:

  • de hoge kwaliteit van de opleiding, het vakmanschap dat zij centraal stellen
  • de ervaren docenten die zich voor jou inzetten
  • de goede begeleiding die jou geboden zal worden
  • de mogelijkheid die je krijgt om je in verschillende disciplines te trainen

Een belangrijk punt voor jou zal waarschijnlijk zijn met wat voor docenten jij te maken krijgt. Dit zijn allemaal echte vakmensen, zij verdienen hun geld met toneelspelen of zij zijn professionele regisseurs. Zij hebben vaak al ruime ervaring op dit gebied en dit betekent dat zij jou als geen ander kunnen vertellen hoe het is om hier je beroep van te maken en wat je moet doen en laten om dit te bereiken. Zij kunnen hun passie op jou overbrengen en jou meer leren over hoe jij je over een podium of op een set moet bewegen. Dit in combinatie met de goede persoonlijke begeleiding en het brede cursusaanbod, zorgt ervoor dat je bij Vooropleiding Theater Nederland echt alles kunt leren wat nodig is om uiteindelijk toegelaten te worden tot een HBO toneelacademie en professioneel te kunnen toneelspelen.