Toneellessen

Volg jij al lange tijd toneellessen en wil je het liefst een MBO of HBO opleiding volgen voor toneel? Toneelhuis Amsterdam biedt een opleiding, workshops en cursussen waarin jij jouw passie verder kan ontwikkelen en je goed voor kan bereiden op jouw vervolgopleiding. De toelating tot de toneelschool is niet heel eenvoudig. Hoewel Nederland vier vestigingen kent waar de HBO opleiding wordt gegeven, zijn ze heel selectief in het aannemen van de studenten. Een van de vereisten voordat je toegelaten wordt, is het doen van een auditie. Dit zal niet de eerste auditie zijn die je in je verdere loopbaan zal doen, als je verder gaat in het toneel. Ook hierbij kunnen de toneellessen jou verder helpen. Naast de toneelvaardigheden ga je ook met je eigen persoonlijkheid aan de slag. Dit is een onderdeel waar bij toneellessen minder aandacht aan wordt besteed. Natuurlijk kom je bij het repeteren voor een rol jezelf tegen als sommige elementen minder goed af gaan. Hoe verder je komt in het toneel, hoe meer uitdagingen je gaat tegenkomen. Vanzelfsprekend gaan de audities ook iedere keer weer spanning geven. Met de toneellessen bij Toneelhuis Amsterdam ga je alvast oefenen met toneel en je eigen persoonlijke struikelblokken.

Toneellessen voor auditie

Als je nog nooit auditie hebt gedaan, dan is dat een spannende onderneming. Zeker als het gaat om je vervolgopleiding. Je hebt al te maken met veel veranderingen. Het is dan prettiger nog beter voorbereid te zijn op wat komen gaat. Met de toneellessen van Toneelhuis Amsterdam kan jij goed voorbereid beginnen aan deze uitdaging. Naast dat ze leerlingen een goede basis willen geven voor de opleiding, zijn ze er ook voor om met hen de verwachtingen voor een auditie op een rij te zetten. Waar let je op als je moet improviseren? Hoe draag je het beste je monoloog voor? Hoe breng jij het beste jouw boodschap over in jouw presentatie? Bij jouw auditie gaat het om alle onderdelen en je moet overal ervoor zorgen dat je op unieke wijze jouw talenten presenteert. Bij de toneellessen ga je jouw talenten ontwikkelen en mogelijk zelfs ontdekken. Wie weet ontdek je een vaardigheid die jou nog beter ligt, waardoor je een nog betere indruk kan achterlaten bij de auditie. Mocht je nog niet toe zijn aan de HBO-opleiding of niet de goede vooropleiding hebben, dan kan je ook de MBO-opleiding volgen bij Toneelhuis Amsterdam. Bij deze opleiding krijg je vier jaar lang toneellessen. Een mooie solide basis voor het HBO-traject, maar zeker geen garantie dat je ook toegelaten wordt bij de HBO.

Jouw voorbereiding op de toneelwereld

Bij een goede toneelspeler gaat het niet alleen maar om het spel zelf. De persoonlijkheid speelt een grote rol. Bij de wijze waarop je een rol vertolkt, maar ook hoe je omgaat met de onzekerheid in de toneelwereld. Regelmatig zal je gewezen worden op jouw tekortkomingen. Wat bij de ene regisseur geweldig is, kan de andere regisseur afkraken. Wanneer je te maken krijgt met kritiek, kan dit heel confronterend zijn. Je moet in staat zijn dit te kunnen incasseren en ook dit op goede wijze toe te passen in je spel. Desnoods ook de juiste vragen stellen aan diegene die de kritiek geeft. Tenslotte volg je toneellessen om te leren en bij het toneel ben je nooit uitgeleerd. Kijk op toneelhuisamsterdam.nl om uit te zoeken welke toneellessen voor jou geschikt zijn. Neem desnoods contact met ze op om na te vragen welk traject het beste is voor jou. Toneelhuis Amsterdam wilt jonge toneelspelers graag klaar stomen voor het grote werk en ziet er naar uit met jou aan de slag te gaan.