Laat een medewerkerstevredenheidsonderzoek doen

Als ondernemer, en met name als werkgever, wil je natuurlijk dat je organisatie het zo goed mogelijk doet. Dit hangt echter af van een hoop verschillende factoren en die moet je allemaal op de juiste manier samenbrengen. Zo is niet alleen de communicatie naar de klant belangrijk, maar moet deze ook met name binnen het bedrijf zelf in orde zijn. Wanneer jij en je medewerkers tevreden zijn over het werk dat jullie doen, de sfeer in het bedrijf en hoe men met elkaar omgaan, dan heeft dit een goede uitstraling naar buiten toe en dat merkt de klant natuurlijk ook. Dit zal zeker een goede uitwerking hebben op hoe de klant jullie bedrijf ziet en de aankopen die hij of zij daar doet. Wil jij weten hoe jouw medewerkers ervoor staan en hoe ze over het bedrijf denken? Laat dan een medewerkerstevredenheidsonderzoek doen. Hiermee krijg je een goed beeld van onder andere:

  • De betrokkenheid
  • De motivatie
  • De tevredenheid

Als je zelf medewerker bent geweest ooit of je luistert als baas goed naar de geluiden op de werkvloer, dan weet je dat medewerkers het onderling het vaak niet onder stoelen of banken zullen steken hoe zij over het bedrijf en de werkzaamheden denken. Dit wordt echter zelden rechtstreeks aan de baas verteld en dus kan het voor jou als verrassing komen dat er zo gedacht wordt. Vaak is het dan ook al aan de late kant om hier actie op te ondernemen en dat is vervelend. Met een medewerkerstevredenheidsonderzoek ben je dit een stap voor en weet je dus precies hoe jouw medewerkers over het bedrijf denken en hoe zij zich hierbinnen voelen.

Meer vooruitgang met een medewerkerstevredenheidsonderzoek

De drie punten waarop in het medewerkerstevredenheidsonderzoek het meest gefocust wordt, zijn de belangrijkste onderdelen om tot een goede sfeer in het bedrijf te komen. Als mensen bijvoorbeeld slecht gemotiveerd zijn, ze voelen zich niet betrokken en zijn daardoor dus niet tevreden over het werk en/of het bedrijf, dan resulteert dit vaak in ziekmeldingen en soms zelfs ontslag. Als baas doe jij natuurlijk je uiterste best om mensen goed te trainen en zo een goed team op te bouwen, als mensen zich echter niet goed voelen op de werkvloer dan kan dit een domino-effect hebben en dat is zeker iets dat je niet wilt. Wanneer uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat een medewerker niet tevreden is, dan blijkt dit ook bij andere medewerkers te leven. Het is tenslotte soms makkelijker om het negatieve te zien en te benadrukken dan om altijd positief te blijven denken. Daarom is het als werkgever belangrijk om de resultaten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek goed op te pakken en hier ook echt iets mee te doen. Je zult dan zeker merken dat je meer vooruitgang zult maken.

Meer weten over het medewerkerstevredenheidsonderzoek

Wil jij een medewerkerstevredenheidsonderzoek laten doen? Kijk dan eens op de website van DUO Market research. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Hier ben je ook aan het juiste adres voor het actie ondernemen op de resultaten die ui het onderzoek blijken. Veel bedrijven vinden het namelijk moeilijk om zelf in te schatten wat ze precies kunnen doen als blijkt dat hun medewerkers niet zo tevreden zijn. Bij DUO kunnen ze je hier uitstekend mee helpen. Ze kunnen een plan voor je opzetten en na verloop van tijd weer een onderzoek uitvoeren om te kijken wat de resultaten nu zijn. Het is dus zeker de moeite waard om eens een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit te laten voeren en te zien hoe jij en je bedrijf ervoor staan.