Klantenservice DHL

deklantenservice - klantenservice dhlEr zijn verschillende pakketbezorgers actief in Nederland en DHL is daar een van. Heb jij een pakket via dit bedrijf verzonden of moeten zij jou iets leveren, dan kan het zijn dat jij hen hier een vraag over wilt stellen. Daarvoor kun je uiteraard terecht bij de klantenservice van DHL. Over het algemeen verlopen alle zendingen zoals gepland en worden ze bezorgd op het afgesproken moment. Maar af en toe kan er natuurlijk iets fout gaan, het blijft immers grotendeels mensenwerk. Dan is het fijn dat er medewerkers bij de klantenservice bij DHL voor je klaarstaan die antwoord kunnen geven op jouw vragen met betrekking tot de verzending van een bepaald pakket. Ook kan het natuurlijk gebeuren dat jij niet thuis was op het moment dat de bezorger bij jou aan de deur kwam en dan kun je vragen hebben over hoe de bezorging nu verder afgehandeld wordt. Of je wilt meteen een nieuwe afspraak met hen maken en daarvoor een tijdstip doorgeven dat jij zeker thuis bent. Er zijn veel verschillende redenen waarom je de klantenservice van DHL zou willen contacteren. Wat zeker is, is dat jij in alle gevallen graag zo snel mogelijk een antwoord op jouw vraag wilt of de zaken geregeld wilt hebben. En dat is logisch, het gaat immers wel om pakketten waar jij op zit te wachten.

Contact opnemen met klantenservice DHL

Stel, jij hebt een vraag en je wilt hierover contact opnemen met de klantenservice van DHL, hoe kun je dit dan het beste doen? Natuurlijk kun je een bezoek brengen aan hun website, daar vind je vaak al antwoord op algemene vragen, bijvoorbeeld met betrekking tot verzendkosten en aflevermomenten. Als je een trackingcode hebt, dan kun je online ook meer informatie opvragen over jouw levering en zo zien wanneer de bezorger waarschijnlijk bij jou voor de deur staat. Maar er is uiteraard ook een telefonische klantenservice DHL. Hierbij is het goed om te weten dat zij twee verschillende lijnen hebben, een voor het hoofdkantoor en een voor de klantenservice. Op DeKlantenservice.nl kun je zien welke telefoonnummers dit zijn en zij bieden hierbij ook meteen informatie over de kosten die je maakt als je een van beide nummers belt. Zo kun je zien dat je lokaal tarief betaalt als je het hoofdkantoor wilt bellen, maar dat het bellen van de klantenservice DHL gratis is. Zo weet je meteen vooraf waar je wat kosten betreft aan toe bent.

Spraakherkenning

Een groot pluspunt van DeKlantenservice.nl is dat zij ook uitschrijven wat jij kunt verwachten als jij de klantenservice DHL belt. Moet je bijvoorbeeld rekenen op een keuzemenu? Jazeker, maar dit werkt wat anders dan bij andere helpdesks. Waar je vaak een heel menu af moet luisteren en dan het juiste getal in moet toetsen, werkt de klantenservice van DHL met spraakherkenning. Dat betekent dat je gewoon in kunt spreken in welke categorie jouw vraag valt, bijvoorbeeld:

  • zending ophalen
  • tariefaanvraag
  • zending tracken
  • nieuwe afleverafspraak
  • DHL software

Door de informatie op DeKlantenservice.nl goed door te lezen, weet je dus van tevoren wat je kunt verwachten en is het geen verrassing meer voor je dat je wat in moet spreken. Deze site doet dit niet alleen voor deze pakketdienst, zij bieden overzichten van helpdesks van heel veel verschillende instellingen en bedrijven in Nederland. Heeft een helpdesk een keuzemenu, dan schrijven zij deze helemaal voor jou uit, zodat je gemakkelijker en sneller door het menu kunt komen. Of je nu dus de klantenservice van DHL wilt bereiken of van een ander bedrijf, DeKlantenservice.nl is altijd het juiste startpunt.