Houten vloer

Wat voor soort vloeren wil jij in je huis laten leggen? Met een houten vloer zit je eigenlijk altijd goed! Het is een mogelijkheid die al vele eeuwen bestaat en onverminderd populair blijft. Dat is ook niet zo vreemd, het is gewoon een prachtig materiaal. Aan een kant uiteraard omdat het een natuurlijk product is en het ook duurzaam is, mits je kiest voor hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Maar dat is vaak niet de belangrijkste reden dat mensen voor een houten vloer kiezen, vaak doen zij dit vanwege de uitstraling die dit heeft. Het prettige is bovendien dat het gewoon in heel veel verschillende interieurstijlen past. In een klassiek interieur past het uiteraard uitstekend, maar ook in een romantische of moderne stijl misstaat het zeker niet. Je kunt er dus alle kanten mee op en dat betekent dat je ook gerust nog eens je interieurstijl kunt veranderen, zonder dat je meteen voor andere vloermaterialen hoeft te kiezen. De veelzijdigheid en de mooie uitstraling zijn voor veel mensen dan ook de belangrijkste reden om in hun woning voor een houten vloer te kiezen.

Verschillende soorten houten vloer

Als mensen denken aan een houten vloer, dan denken zij waarschijnlijk meteen aan massief hout, dat plank voor plank gelegd wordt en waarbij je te maken krijgt met naden. Dit is inderdaad mogelijk, maar het is allang niet meer de enige optie. Zo kun je tegenwoordig ook kiezen voor lamelparket en multiplank. Deze materiaalsoorten hebben verschillende voordelen ten opzichte van massief hout. Bovendien is het zo dat veel vloerplanken tegenwoordig beschikken over een handig kliksysteem, vergelijkbaar met laminaat. Dat maakt het leggen ervan een stuk eenvoudiger en het zorgt ervoor dat de houten vloer geheel naadloos gelegd kan worden. Als jij hiermee bezig gaat, dan moet je je ook eens oriënteren op de verschillende manieren waarop het gelegd kan worden. Natuurlijk kun je het gewoon in de lengte van de ruimte leggen, wat de meeste mensen doen. Maar ook in de breedte is een mogelijkheid, als je ervoor wilt zorgen dat een bepaalde kamer wat breder en wat minder lang lijkt. Een andere optie is gebruik maken van een bepaald motief, zoals het visgraatmotief. Dit geeft weer een geheel eigen uitstraling, een geheel eigen sfeer aan de kamer. Wat ook erg belangrijk is voor de uitstraling die bereikt wordt, is de kleur waarvoor wordt gekozen. Een donkere houten vloer zal bijvoorbeeld een heel ander effect geven dan een lichtgekleurde. Dit is dus ook zeker iets om over na te denken.

Ruime keus bij Lab21

Wat voor soort houten vloer jij ook zoekt en naar wat voor kleur jij ook op zoek bent, bij Lab21 zul je altijd een vloerproduct kunnen vinden dat helemaal bij jou past. Zij bieden namelijk:

  • diverse houtsoorten
  • variëteit in kleuren
  • massief hout, multiplank en lamelparket
  • smalle, brede of normaal breedte van de planken

Er zijn dus echt heel veel opties bij hen! Daar komt nog bij dat de meeste van hun houten vloer geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming, wat betekent dat je dus niet meer per se voor vloertegels hoeft te kiezen als jij vloerverwarming in huis wilt hebben. Je hebt bij hen de mogelijkheid om de materialen te bestellen en daar zelf mee aan de slag te gaan, maar je kunt bij hen ook een specialist inhuren voor het leggen van de vloeren. Kies je voor dat laatste, dan weet je zeker dat je een net resultaat zult krijgen. Wil jij een mooie houten vloer in jouw woning, dan ben je bij Lab21 dus op de juiste plek! Lees meer…