Houd de temperatuur constant met snelroldeuren

labex - SnelroldeurenHet is niet altijd even gemakkelijk om een ruimte koel te houden als de deur constant open dicht gaat. In de horeca bijvoorbeeld heb je te maken met koelruimtes waar de dranken of het eten koel bewaard wordt. Personeel loopt dan natuurlijk in en uit om de voorraden bij te vullen. Als de deur dan open blijft staan, dan komt alle warme lucht de koeling binnen. Als dit vaak gebeurt, dan ontstaan er in ieder geval twee problemen. Ten eerste is het voedsel onderhevig aan constant wisselende temperaturen. Voedsel dat dicht bij de deur opgeslagen ligt is dan ook warmer dan het voedsel dat achterin licht. Bij de dranken is het probleem iets minder erg, want zolang erop tijd wordt bijgevuld gaan de dranken bij de bar in de koeling en is er voldoende tijd om de drankjes weer koud te krijgen. Dranken worden dan ook vaak op kamertemperatuur opgeslagen. Maar bij voedsel is dat dus niet het geval. Een ander probleem met deuren die open en dicht gaan is dat de koeling daardoor extra hard moet werken om de koele temperatuur te handhaven. Als de koeling meer moet werken om de boel koud te houden, dan zie je dat natuurlijk terug in de energierekening. Een koeling gaat aan op het moment dat de temperatuur omhoog gaat. Zodra de temperatuur weer laag genoeg is, dan stopt de koeling. Net als een koelkast en net als de centrale verwarming. Als je de deur dus vaak opent, dan gaat de temperatuur constant omhoog en dus moet de koeling extra vaak aan het werk om de temperatuur weer te laten dalen. Hoe vaker de koeling aan moet, des te hoger zal de energie rekening uitvallen. Beter is het daarom om eenmalig een investering te doen die ervoor zorgt dat je op jaarbasis veel geld kunt besparen op de energierekening. Dit kan door snelroldeuren te installeren.

Wat zijn snelroldeuren?

De vraag is dan natuurlijk wat snelroldeuren zijn. De naam zegt het eigenlijk al, snelroldeuren zijn deuren die snel open en dicht rollen. In plaats van een normale deur die open blijft staan of niet snel genoeg dicht gaat, kun je snelroldeuren installeren om ervoor te zorgen dat de koeling enkel hele korte periodes blootgesteld wordt aan externe lucht. Op deze manier is er niet genoeg tijd voor de warme lucht om de temperatuur in de koeling omhoog te brengen. Natuurlijk kun je dergelijke snelroldeuren ook voor andere ruimtes gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Koelruimtes
  • Vriesruimtes
  • Cleanrooms
  • Supermarkten
  • Vluchtwegen
  • Lopende banden

De toepassingen van snelroldeuren zijn zeer talrijk. Als je dus een koeling of een andere ruimte hebt die snel afgesloten moet worden, dan zijn snelroldeuren een perfecte oplossing. Je vindt snelroldeuren via de website van labex.nl. Ook andere soorten deuren zoals overheaddeuren en brandwerende deuren kun je hier vinden. Dus wat voor deur je ook nodig hebt, je bent bij labex.nl altijd aan het juiste adres. Wil je meer weten, neem dan gerust even een kijkje op de website.

Voor vragen en opmerkingen kun je altijd contact opnemen

Mocht je meer willen weten over snelroldeuren, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen. Dit kun je doen via de email, maar je kunt natuurlijk ook altijd even bellen. Vervolgens kun je je vragen over de snelroldeuren stellen en je krijgt dan zo snel mogelijk (indien je mailt) of direct (indien je belt) antwoord. Ook kun je via deze weg gelijk vrijblijvend een offerte aanvragen. Op deze manier krijg je direct een compleet overzicht betreffende de kosten en de installatie.