Eigen spandoeken maken

Spandoeken maken, het is iets wat nog steeds veel gebeurt en dat is ook logisch. Het is namelijk een relatief voordelige manier om mensen op bepaalde zaken attent te maken. Waar kun je dan allemaal aan denken? Je kunt in de eerste plaats natuurlijk denken op de omgeving attenderen dat iemand uit jouw familie- of vriendenkring een bepaalde leeftijd behaald heeft. Een pop in de tuin is natuurlijk leuk, maar het is altijd een goed idee om er nog wat meer aandacht aan te besteden. Met een spandoek kan dat uitstekend. Spandoeken maken is ook een goed idee op het moment dat iemand gaat trouwen of dat iemand na een lange periode van huis te zijn geweest, bijvoorbeeld vanwege opname in het ziekenhuis of het maken van een lange reis. Je kunt dan bijvoorbeeld een tekst gebruiken als ‘Toeter voor het bruidspaar’ of ‘welkom thuis’. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden en niet alleen voor particulieren, ook bedrijven en verenigingen kunnen dit prima inzetten. Wil je bijvoorbeeld reclame maken voor een evenement dat je organiseert, dan hang je gewoon een spandoek op op een drukke plek, zodat veel mensen weten wanneer dit evenement is. Zo kun je door spandoeken maken dus op een eenvoudige manier heel veel mensen bereiken met jouw boodschap.

Hoe kun je zelf spandoeken maken?

Bij zelf spandoeken maken zullen de meeste mensen meteen denken aan het zelf aan de slag gaan met oude lakens, verf of stiften. Natuurlijk kun je dit doen, als je creatief bent dan kun je er echt wel iets moois van maken. Het heeft echter wel een nadeel, vaak kom je net niet goed uit met de tekst of deze is niet goed leesbaar. Dat is natuurlijk jammer van het werk dat je er in gestoken hebt, dan mist het doek helemaal zijn doel. Je kunt er ook voor kiezen om voor het spandoeken maken een bedrijf in te schakelen dat hierin gespecialiseerd is. Dat betekent niet dat dit heel veel geld moet kosten en dat je niets meer over het ontwerp te zeggen hebt. Kies je bijvoorbeeld voor De Spandoekgigant, dan heb je heel veel mogelijkheden voor het creëren van een eigen ontwerp, zodat het doek uiteindelijk ook echt aan jouw verwachtingen zal voldoen en zal passen bij de gelegenheid. Op deze manier spandoeken maken geeft niet alleen een veel professioneler resultaat, het scheelt jou natuurlijk ook heel veel knutselwerk en tijd.

Ontwerpen met De Spandoekgigant

Hoe ga je nu te werk als je spandoeken maken wilt bij De Spandoekgigant? Dit gaat echt heel eenvoudig via hun duidelijk stappenplan. Zodra je op hun website bent, kun je een keuzemenu doorlopen waar jij je voorkeuren met betrekking tot jouw spandoek op kunt geven. Je kunt daar kiezen uit:

  • diverse maten, niet alleen standaardmaten maar ook een aangepaste maat naar jouw voorkeur
  • verschillende soorten materiaal, namelijk premium, glossy, mat of frontlit
  • dubbelzijdige of enkelzijdige full color bedrukking
  • de afwerking, ringen om de 30 cm, ringen om de 50 cm of schoonsnijden
  • de hoeveelheid die je van ditzelfde ontwerp wilt hebben

Heb je al deze technische details opgegeven, dan begint het spandoeken maken eigenlijk pas echt. Je hebt dan namelijk de keus tussen je eigen kant-en-klare ontwerp uploaden of een ontwerp maken met hulp van hun tools. Zij bieden je de mogelijkheid om een van hun thema’s te gebruiken of een afbeelding te kiezen uit hun fotobibliotheek. Kies tot slot een tekst, lettertype, lettergrootte en tekstkleur, en je bent klaar. De Spandoekgigant kan vervolgens jouw unieke spandoeken maken!