Een schone lucht dankzij een ionisator

Een zuivere lucht komt je niet aanwaaien. Sterker nog, de lucht in huis die je als het ware wel komt aanwaaien is vaak alles behalve schoon en zuiver. In een afgesloten ruimte kan de lucht zich opvullen met fijnstof, koolstof, schimmels, bacteriën, pollen en vele andere narigheden. Al deze elementen kunnen een zeer nadelige impact hebben op je gezondheid. Het kan leiden tot concentratieverlies, hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen en andere klachten. Het probleem is dat de lucht in huis niet voldoende kan worden gezuiverd. Vooral in de winter en herfst heb je daar last van, omdat je dan de ramen en deuren niet vaak genoeg open kunt zetten. Daardoor kun je de omgeving niet even lekker opfrissen. Als je al eens een raampje openzet, dan is dat vaak bij lange na niet voldoende. De lucht in huis zal daardoor alsmaar minder zuiver worden. Je kookt in huis en de afzuigkap zal nooit alles echt 100% zuiveren. Je hebt fijnstof in huis en je ademt kooldioxide uit. Het zuurstof gehalte gaat dus ook omlaag. Via een luchtreiniger met ionisator van luchtreiniger.nl, kun je je woning als het ware grondig zuiveren. Een gewone luchtreiniger zonder ionisator laat vaak nog veel onzuivere deeltjes door de filter. Dus voor een meer optimale reiniging is het verstandig om een luchtreiniger met ionisator te kopen. Het goede nieuws is dat de meeste luchtreinigers reeds over een ionisator beschikken. Een ionisator zorgt voor elektrisch geladen moleculen die alle vieze deeltjes in de lucht kunnen neutraliseren. Waar een filter genoeg ruimte laat voor deeltjes om te ontsnappen, zorgt een ionisator voor een meer proactieve aanpak. De deeltjes die niet in de lucht aanwezig horen te zijn worden opgespoord en geneutraliseerd. Een filter is wat dat betreft een wat meer passieve oplossing die de lucht wel zuivert, maar nooit echt optimaal. Met een luchtreiniger die over een ionisator beschikt, kun je de ruimtes in huis schoon en gezond houden. Ook als je deuren en ramen gesloten houdt, dan blijft het binnen fris en gezond. Dat is ook een voordeel in de lente wanneer je last hebt van hooikoorts. Je kunt dan de ramen en deuren immers gesloten houden om de pollen buiten de deur te houden. De luchtreiniger binnen zorgt er dankzij de ionisator voor dat alle pollen uit de lucht worden gezuiverd, zodat je eigen woning een soort veilig haven is waar je niet wordt bedreigd door de pollen die jouw allergie opwekken. 

Surf naar luchtreiniger.nl voor een luchtreiniger met ionisator

Indien je nog geen luchtreiniger in huis hebt, dan kun je deze eenvoudig bestellen via de website. Je kunt kiezen voor verschillende soorten van allerlei merken zoals:

  • ProAirTech
  • WINIX
  • Sharp

Je kunt eventueel ook kiezen voor luchtreiniger met een luchtbevochtigingselement. Hiermee houd je de luchtvochtigheid in je woning op peil. Vooral in de winter als de kachel brandt, dan daalt de luchtvochtigheid. Via een luchtbevochtigingselement kun je het niveau van vocht op het juiste peil houden. 

Neem contact op via luchtreiniger.nl

Mocht je vragen hebben over het soort luchtreiniger dat je nodig hebt, dan kun je altijd even contact opnemen.