Een e-sigaret kopen, de oplossing voor iedereen?

Een e-sigaret kopen, dat kan onder andere via e-smokershop. Dit is een van de vele websites waar je een e-sigaret kopen een mogelijkheid is. Voordat het e-sigaret kopen op de planning staat is het wel van belang om je af te vragen of het een oplossing is om van het roken af te komen. Misschien doe je het wel omdat je het gewoon leuk vindt, of omdat het stoer staat. Want naast het roken van een e-sigaret bestaan er nog veel meer opties. De normale sigaret, maar die is natuurlijk wel een stuk ongezonder. Daarnaast de minsigaretten of de sigaren. Een e-sigaret kopen blijft een van de gezondere opties.

Wat is belangrijk bij een e-sigaret kopen? 

Vooral van belang bij een e-sigaret kopen is dat je je ervan bewust moet zij dat er twee soorten vloeistof bestaan, te weten de vloeistof met en de vloeistof zonder nicotine. Hoe een rookverslaving kan ontstaan komt zometeen nog aan bod, in het laatste deel. Voor nu is het van belang om te kijke naar of de e-sigaret voldoet aan de gestelde eisen rondom veiligheid. Er gaan namelijk verhalen rond waarbij iemand een deel van het gezicht kwijt is, doordat deze na een e-sigaret kopen de e-sigaret aandeed en deze zichzelf vervolgens opblies. Dit wil je natuurlijk niet! Let daarom in het bijzonder op het volgende:

  • Test of de e-sigaret warm wordt bij het aan doen
  • Dit geldt ook voor het opladen 
  • Kijk of de rook er op de juiste manier uitkomt
  • Koop de e-sigaret bij voorkeur bij een betrouwbaar, Nederlands bedrijf 

Hoe raak je verslaafd? Maria deelt haar ervaring!

Uit onderzoek blijkt dat verslaving aan nicotine, dus aan roken, al kan ontstaan na het roken van een of twee sigaretten. Wees je daar in ieder geval van bewust voordat je begint met roken. Het is dan natuurlijk wel een optie om het kopen van een e-sigaret te overwegen. Maar dan moet je uiteraard wel kiezen voor de vloeistof met de minste nicotine erin, of liever vloeistof zonder nicotine. Want nicotine is de boosdoener. Maria is een rookverslaafde, zij heeft speciaal voor ons haar ervaring gedeeld. Er zijn twee dingen die ze, voordat je verder leest, wil zeggen: dat is dat een e-sigaret kopen een erg verstandig idee is, zij is namelijk voor een groot deel van haar normale rookpatroon af. Natuurlijk is zij nog wel verslaafd, maar koopt alleen de nicotine-vrije variant van de vloeistof. Maria stak haar eerste sigaret op toen ze twaalf was. Haar beide ouders rookten, dus omgeving speelt wel degelijk een rol. Daarnaast zat ze op een middelbare school die midden in de grote stad was gelegen. Er waren veel jongeren die waren ontspoord en geen zin hadden in school. In de pauze gingen ze daarom maar roken en Energy drinken. Maria werd hierdoor beïnvloed. Zo ontstond haar verslaving, ze werd ouder en merkte dat ze niet meer van het roken af kon komen. Zo snel kan het dus gaan. Zij is nu 21 jaar, rookt de e-sigaret en merkt de voordelen. Een e-sigaret kopen is daarom een eerste, gezonde stap naar uiteindelijk een rookvrij leven!