Distilleerketel

drankstoken - Distilleerketel

Zelf drank stoken is iets wat wij in Nederland vooral kennen uit de verhalen in de media, het is iets wat in bijvoorbeeld Rusland volop gebeurt. Maar ook hier kun je dit prima zelf doen, als je beschikt over een goede distilleerketel. Waarom zou je dit nu eigenlijk willen doen, je kunt immers ook prima een fles drank bij de slijter halen? Een eerste punt is natuurlijk dat je zo een unieke smaak kunt creëren, dat je helemaal naar eigen wens en inzicht een drankje kunt maken dat helemaal bij jou past. Natuurlijk ga je als je net een distilleerketel hebt gekocht niet meteen aan het experimenteren en volg je eerst recepten, zodat je zeker weet dat het ook echt lukt. Maar als je eenmaal wat ervaring hebt opgedaan, dan kun je daarna eens na gaan denken over wat jou nu lekkere smaken lijken. Het kunnen creëren van je eigen drankje is dus een reden om hiervoor te kiezen. Een andere reden is dat je dan tegen een gunstige prijs alcohol kunt drinken. We weten allemaal dat de prijzen voor alcoholische dranken erg hoog liggen, onder meer vanwege de accijnzen. Door zelf met een distilleerketel aan de slag te gaan, kun je voordelig af en toe een drankje nemen.

Distilleerketel verkrijgbaar in verschillende varianten

Lijkt het jou ook wel wat om zelf drankjes te stoken, dan is het eerste wat je moet weten dat een distilleerketel verkrijgbaar is in verschillende formaten en verschillende vormen. Vooral als jij whisky wilt gaan maken is dat belangrijk, want deze dranksoort is gebaat bij een speciale vorm. Een whiskyketel heeft een dusdanige vorm dat de alcoholdamp zoveel mogelijk contact maakt met het koper waar het distilleerapparaat van gemaakt is. Dit zorgt ervoor dat het distillaat heel zuiver is en daardoor een uitmuntende smaak heeft. Wat voor iedere distilleerketel opgaat, is dat deze het best gemaakt kan zijn van koperen. Er komt nogal wat hitte kijken bij het distilleerproces en roodkoper kan dit uitstekend verdragen. Het is erg sterk en tegelijkertijd zorgt het voor een goede geleiding. Eigenschappen die het tot een uitstekend basismateriaal maken voor stookketels. Een ander punt wat je zou moeten weten, is dat dergelijke ketels bestaan uit vier onderdelen, te weten een stookketel, een kolom, een bocht en een koeler. Als je op internet kijkt, dan zul je zien dat er genoeg handleidingen te vinden zijn om helemaal je eigen ketel te bouwen. Als je handig bent, kun je dit natuurlijk doen, maar een distilleerketel kopen is natuurlijk wel zo gemakkelijk en je weet dan ook dat het helemaal goed zit.

Goede kwaliteit bij Drankstoken.nl

Waar koop je nu een distilleerketel, dit is immers niet iets wat je gewoon in de winkel tegenkomt. Drankstoken.nl is een goede zaak om naar toe te gaan als je hier naar op zoek bent. Zij bieden namelijk diverse modellen en formaten aan, zodat je een stookketel kunt vinden die helemaal bij jouw wensen past. Naast een ruime keus in ketels, kun je bij hen ook alle benodigdheden vinden die je nodig hebt om met je distilleerketel aan de slag te gaan. Je moet dan denken aan:

  • turbogist
  • koperen reinigingsdoekjes
  • alcoholmeter

Zonder deze accessoires kun je eigenlijk gewoon niet aan de slag gaan, dus het is verstandig om dit er meteen bij te bestellen. Het fijne van bestellen bij Drankstoken.nl is dat je daar altijd een uitstekende kwaliteit krijgt tegen heel gunstige prijzen. Lijkt het jou dus leuk om zelf aan de slag te gaan met het stoken van drank, koop dan bij Drank stoken je eigen distilleerketel!