Camping Drenthe

Wilt u op vakantie in eigen land en houdt u van kamperen? Dan is een camping in Drenthe een uitstekende keus. Deze provincie heeft heel veel moois te bieden, het is niet voor niets dat dit een van de gebieden in Nederland is die de meeste toeristen trekt. Steeds meer mensen zien in dat ver reizen helemaal niet nodig is om een fijne vakantie te kunnen vieren, om te genieten van cultuur en natuur en om leuke dingen te doen met elkaar. Van dit alles kunt u ook gewoon in ons eigen land genieten. U kunt vanaf een camping Drenthe ontdekken in alle facetten, ontdekken wat de natuur daar te bieden heeft en wat er aan cultuur te vinden is. En dat is veel, deze regio kent immers veel verschillende streken en steden. Iets waar mensen meteen aan denken, zijn de prachtige bossen. Maar u kunt vanaf uw camping Drenthe ook van een andere kant leren kennen. Naast bosgebieden zijn er namelijk ook prachtige heidegebieden te vinden en ook vennen en zandverstuivingen. Alle natuurvormen hebben zo hun eigen charmes en het leuke is dat u vaak zowel van hei, bos, vennen en verstuivingen kunt genieten vanaf uw vakantieadres.

Ontdek meer vanaf camping Drenthe

U kunt als u kampeert op een camping Drenthe dus wat natuurverschijnselen helemaal ontdekken. Maar er valt ook genoeg te ontdekken op het gebied van cultuur. Als eerste moet u daarbij natuurlijk denken aan de unieke hunebedden, die toch eigenlijk wel als het symbool van deze provincie gezien kunnen worden. Daarnaast bieden de steden Assen en Emmen ook genoeg cultuur en kiest u voor een camping in Drenthe gelegen in het noordelijke deel van de provincie, dan kunt u vanaf uw kampeeradres ook nog een uitstapje maken naar bijvoorbeeld de stad Groningen of een van de andere mooie Groningse plaatsen. In vele steden en dorpen zijn interessante musea te vinden, maar daarnaast biedt een plaats natuurlijk nog veel meer. Zo kan er op verschillende plekken heerlijk gewinkeld worden, bijvoorbeeld in de grote winkelstraten van Assen, Emmen of Groningen. In de kleinere plaatsen zijn dan weer fantastische unieke zaakjes te vinden, waar je heerlijk rond kunt snuffelen. En ook ander vertier is nooit ver weg. U kunt vanaf uw camping Drenthe ook nog op een andere manier leren kennen, namelijk op het gebied van diverse attracties. Zo kunt u bijvoorbeeld heerlijk genieten in Attractiepark Drouwenerzand en ook Sprookjeshof Zuidlaren is nooit ver weg. Of wat dacht u van het outdoor belevingspark in Grolloo? Ook de dierentuin van Emmen staat garant voor een volle dag vermaak.

Camping van hoge kwaliteit

Wilt u kamperen in eigen land en vanaf uw camping Drenthe eens helemaal ontdekken? Dan is Camping de Berken een uitstekende plaats om te verblijven. En dat om verschillende redenen:

  • dit kampeerterrein heeft een gunstige ligging ten opzichte van interessante plaatsen en attracties in zowel Drenthe als Groningen
  • vanaf het kampeerterrein kunt u verschillende soorten natuur ontdekken, zowel bos, heide, vennen als zandverstuivingen zijn in de buurt te vinden
  • de camping beschikt over uitstekende faciliteiten, zoals een brasserie, goed sanitair en wifi
  • voor de kinderen is er een recreatieprogramma en er zijn bovendien speeltuinen binnen en buiten

Als u naar een camping in Drenthe wilt, dan is De Berken dus absoluut een goede keus. Dit zijn namelijk slechts een paar van de redenen waarom u voor hen zou moeten kiezen. Comfort, een kleinschalig karakter en een vier sterren waardering zijn andere redenen. Wilt u graag vanuit uw tent of caravan op de camping Drenthe leren kennen, dan moet u dat dus zeker in Gasselte doen bij Camping de Berken!