Dekbed peuter: comfortabel en licht

peuterdekbedsjop - Dekbed peuterEindelijk: je kind mag uit de wieg en kan verhuizen naar een klein bedje. Een hele nieuwe belevenis waar je peuter best wel even moeite mee zal hebben. Een peuter moet wennen aan het nieuwe bed en aan hoe groot alles plotseling is. Wanneer je kind de overstap maakt moet je een aantal dingen regelen. Natuurlijk is het belangrijkste de aanschaf van een dekbed. Om de hierboven beschreven verandering goed door te komen is een goed dekbed essentieel. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een dekbed voor een peuter?

  • Goede kwaliteit
  • Koel
  • Makkelijk te wassen
  • De juiste maat

Het uitgangspunt bij de aanschaf is dat het dekbed ‘peuter proof’ moet zijn. Wanneer is een dekbed peuter proof? Een dekbed is peuter proof wanneer je kind dit niet eenvoudig kan wegschoppen of kan beschadigen. Het is daarom belangrijk dat de deken van de juiste stoffen is gemaakt. Een kind krijgt een katoenen dekbed gewoon niet stuk. Dit heeft het grote voordeel dat je ook niet snel een nieuwe hoeft te kopen. Pas wanneer je kind groter wordt zul je de deken moeten vervangen. Een katoenen dekbed neemt bovendien eenvoudig vocht op, wat belangrijk is in de periode dat je kind nog in bed plast. Je wilt niet elke keer naar de wasmachine lopen om de deken te wassen, je wilt dat deze gewoon kan blijven liggen en kleine beetjes vocht kan opnemen. Natuurlijk is het zaak om een dekbed geregeld te verschonen, maar je wilt dit natuurlijk zo min mogelijk doen! Een dekbed is peuter proof wanneer je kind hier heerlijk onder kan slapen en jij hier geen omkijken naar hebt! In de tweede plaats is het belangrijk dat het dekbed koel is. Een dekbed is peuter proof wanneer je kind hier heerlijk onder kan liggen zonder te zweten. Natuurlijk hangt het een beetje van je kind af hoe dik de deken moet zijn. Heb je een kindje dat het snel koud heeft, dan is een dikkere vulling noodzakelijk. Jongens hebben het vaak wat warmer, dan kun je vaak uit de voeten met wat dunner materiaal. Op https://www.peuterdekbedsjop.nl/ vind je het ideale dekbed voor peuter en kleuter. Je kunt kiezen uit allerlei soorten en uit verschillende materialen. Natuurlijk kun je op deze site ook dekbedovertrekken en hoeslakens bestellen. Bekijk goed hoeveel je te besteden hebt en bepaal vervolgens welk materiaal je wilt gebruiken. Op deze site vind je alleen dekbedden die zijn goedgekeurd door kinderen; elk dekbed is peuter proof!

Dekbed peuter: kies de juiste maat

Het is heel belangrijk om een dekbed te kiezen van de juiste afmeting. Wanneer je dit niet doet ligt je peuter niet fijn in bed en slaapt hij of zij minder goed. Dit leidt tot problemen overdag, je wilt dit dus goed regelen. Een standaardmaat die vaak wordt gehanteerd is 120x150cm. Het is belangrijk om eerst goed uit te zoeken of dit ook de maat is die past bij het matras dat je hebt. Een dekbed, peuter proof of niet, moet altijd groot genoeg zijn om het hele matras te bedekken. Een te groot dekbed is ook weer niet goed, dit heeft enkele nadelen:

  • Valt gemakkelijk
  • Is oncomfortabel
  • Wakker worden in de nacht

In de eerste plaats valt een te groot dekbed gemakkelijk uit bed. Dit is erg vervelend, je wilt immers niet dat je peuter slaapt zonder bescherming. Wanneer je kind een lichte trap tegen de deken geeft dan kan een stuk hiervan op de grond vallen. Wanneer de deken te groot is dan volgt vervolgens de rest hier achteraan; de hele deken ligt binnen mum van tijd op de grond. De deken is dan vies en moet weer gewassen worden en bovendien krijgt het kind het koud. Een dekbed is peuter proof wanneer het licht genoeg is om te bewegen, maar klein genoeg zodat het niet uit het bed valt. Wanneer het dekbed van het kind afvalt wordt de kleine ’s nachts bovendien wakker. Geloof mij, wanneer de peuter wakker is ben jij ook wakker! Omdat je kind geen idee heeft waarom het zo koud is begint hij of zij jouw te roepen. Uiteindelijk moet één van jullie uit bed en is jullie nachtrust ook verstoord. Kies daarom voor een dekbed dat peuter proof is, dan slapen jullie zelf ook beter!

Betrouwbaar en snel

Bij de Peuter Dekbed Sjop vind je tientallen soorten dekbedden voor peuters. Op de website, https://www.peuterdekbedsjop.nl/, heb je de keuze uit tientallen modellen. Deze zijn allemaal gemaakt van de beste materialen en er is een variant beschikbaar voor iedere portemonnee. Vaak is het verzenden van een dekbed erg duur. Je betaalt zo tientallen euro’s om een dekbed dat peuter proof is te laten opsturen. Gelukkig wordt door deze webshop iedere bestelling van 65 euro of meer gratis verzonden. Meestal is dit wel ongeveer het bedrag dat je voor een dekbed uitgeeft, je hoeft dus niet meer spullen te kopen om je bestelling gratis te krijgen. Surf eens naar deze site en bekijk het volledige assortiment dekbed peuter. Het kan ook leuk zijn om eerst even in een echte winkel verschillende types uit te proberen. Je weet dan gelijk welke stoffen bij je kind in de smaak vallen. Vaak heb je wel een redelijk idee, maar het kan nooit kwaad dit even te verifiëren. Wacht niet langer en klik snel op bovenstaande link. Binnen enkele dagen heb jij dan een dekbed, peuter proof en wel, bij jou in huis liggen!