De verwerking van uw afval met een balenpers

Afval scheiden is tegenwoordig een noodzakelijk gegeven waarmee mens en organisatie bijdraagt aan een beter milieu en een schonere toekomst. Het probleem van het scheiden van afval is dat het veel capaciteit vergt om het afval op te slaan. Met name de berg plastic, papier en karton wordt groter en groter en vooral voor die laatste is een balenpers ideaal. Het karton stapelt zich maar op en vooral bij grote organisaties in de:

  • Horeca
  • Gezondheidszorg
  • Industrie
  • Onderwijs
  • Recreatie

Producten worden tegenwoordig in onnodig veel verpakkingsmateriaal aangeleverd. Helaas hebben we daar niet altijd een keuze in en blijven we achter met een grote berg karton die veerkrachtig is en waar weinig mee aan te vangen valt. Het is natuurlijk mogelijk om een aparte container voor papier en karton bij uw bedrijf te plaatsen, maar deze zit over het algemeen vrij snel vol. Zelfs voor een kleine organisatie is hier geen beginnen aan, laat staan voor een grote organisatie. Een balenpers neemt daarentegen weinig ruimte in, maar zorgt er wel voor dat uw karton zodanig in volume afneemt, u veel ruimte bespaart.

Waarom een balenpers voor uw organisatie

Zoals gezegd is een balenpers ideaal voor de verwerking van karton. U kunt er uiteraard voor kiezen om een afvalperscontainer te plaatsen, maar dan verzamelt u al het afval in één container en scheid u geen karton van uw andere afval. Uiteraard kunt u een balenpers naast een afvalperscontainer plaatsen, wat u helemaal veel capaciteit zal schelen voor het opslaan van afval. Een balenpers doet in principe precies wat de naam doet vermoeden. U verzamelt hierin karton dat u niet eerst plat hoeft te maken. Dit deponeert u in de balenpers en automatisch wordt dit karton samengeperst met ander karton, wat samen een baal vormt die, zodra de baal uit de balenpers komt, bijeen wordt gehouden door een band. Een balenpers kan in dit geval ook voor folie gebruikt worden, waarmee bijvoorbeeld pallets worden omwikkeld. Ook dit afval neemt enorm veel ruimte in beslag en kan het beste gescheiden worden van regulier afval. Een balenpers zorgt ervoor dat u van grote bergen afval teruggaat naar een behapbaar aantal balen die u kunt laten afvoeren. Niet alleen bespaart u hiermee veel ruimte, maar u bent ook minder geld kwijt voor het regelmatig afvoeren van dit afval én u bespaart in ruimte. Daarnaast bent u afval aan het scheiden, wat al goed is voor het milieu, maar wordt ook de CO2-uitstoot verminderd en zo bent u op meerdere manieren goed bezig voor het milieu.

Kiezen en bestellen

Een balenpers kunt u eenvoudig en snel bestellen via afvalperscontainer.nl. Bij Afvalperscontainer.nl heeft u de keuze uit verschillende soorten persen en perscontainers die u kunt huren. Veel van deze persen en perscontainers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met diverse capaciteiten. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt voor het huren van een pers of perscontainer bent u nog altijd goedkoper uit, dan wanneer u zelf voor de afvoer van uw afval zorgt. Bijkomend voordeel is dat er in de meeste containers een sensor zit die een signaal afgeeft zodra de maximum capaciteit wordt bereikt. Vervolgens wordt ervoor gezorgd dat het samengeperste afval wordt opgehaald binnen afzienbare tijd. U loopt dus nooit meer het risico op een volle container en kunt dus rekenen op minder oponthoud bij de afvalverwerking. U krijgt daarnaast volledige onderhoud en een jaarlijkse controle zorgt ervoor dat de pers of container die u heeft gehuurd optimaal blijft functioneren. Neemt u gerust eens vrijblijvend contact op met Afvalperscontainer.nl om te zien wat zij voor u en uw organisatie kunnen betekenen.