Biezen stoelen herstellen voor een authentieke inrichting

De laatste jaren hebben we veel nieuwe trends gezien op het gebied van design en inrichting. We willen graag meer ruimte en speling bij het inrichten van ons huis – en buitenshuis in de vorm van een verandering of overkapping. Er zijn veel aanbieders van meubels en accessoires bijgekomen, vaak prijsvechters die mogelijkheden scheppen tegen lage prijzen. Maar onlangs is de mode omgeslagen naar een inrichting of design met vooral authentieke meubels. Echte meubels in plaats van bouwpakketten, om het zo maar eens te stellen. Dat betekent dat er meer aandacht is voor meubelstukken van vroeger. Maar die worden niet altijd nog gemaakt. De optie van biezen stoelen herstellen is dan dé oplossing voor de mensen die aan de slag willen met een inrichting die authentieker is en die teruggrijpt op de kunst en het handwerk van weleer. Biezen stoelen herstellen is eigenlijk heel logisch, want hoe lang gaan deze stoelen mee in verhouding bij de meubels die lang niet dezelfde standaard halen? Het is een kleine investering met een enorm bereik omdat een aantal biezen stoelen herstellen een inrichting al veel meer status geeft. Het laat zien dat er aandacht besteed is aan de inrichting van het huis.

Zelf biezen stoelen herstellen?

We raden het zelf biezen stoelen herstellen ten zeerste af. Niet omdat het echt niet mogelijk is, maar wel omdat het meer tijd en geld kost om het zelf te doen. Het is een nauwkeurig karwei waarbij geen enkele fout gemaakt mag worden. De integriteit en levensduur van het meubel hangen af van de manier waarop je aan de slag gaat met biezen stoelen herstellen. Daarom laten we het zelf altijd over aan de expert op dit gebied, De Deenen De Stoelenmatter (stoelenmatter.info voor meer informatie). De snelheid en het vakmanschap maken het mogelijk om zelfs de meest beschadigde biezen stoelen te herstellen. En dat is een voordeel, want juist de kwaliteit is van groot belang wanneer je deze stoelen wilt gebruiken als designelementen. Een magere kwaliteit of losse eindjes – of een stoel die niet gebruikt kan worden – is niet aantrekkelijk. Daarom is het van belang dat de biezen stoelen herstellen op de juiste wijze gedaan wordt zodat je ook daadwerkelijk bereikt wat je wilt doen met deze stoelen als onderdeel van de inrichting van een huis.

Andere mogelijkheden

Biezen stoelen herstellen is een mogelijkheid wanneer je meer designelementen wilt hebben die een authentieke uitstraling hebben. Maar biezen stoelen herstellen is niet de enige optie. Je kunt ook gebruikmaken van de volgende mogelijkheden:

  • Het gebruik van natuursteen;
  • Het gebruik van pellethout of drijfhout in huis;
  • Het gebruik van natuurlijke materialen die niet verborgen worden;
  • Eikenhouten meubilair.

Vooral het teruggrijpen op de natuurlijke elementen dragen sterk bij aan de kwaliteit van de inrichting. Het maakt het uiteraard per definitie meer authentiek omdat er duidelijk meer ‘echte’ materialen gebruikt zijn om tot de inrichting van een huis te komen en dat biedt voordelen. Je hebt dan namelijk net even iets minder accessoires nodig om de inrichting af te maken. Let er overigens vooral op dat deze inrichting geen extra lichtinval nodig heeft. Extra lichtinval en witte kleuren worden vooral gebruikt bij het opzetten van een moderne inrichting. Dat is niet waar je hiervoor kiest. Kies je voor een authentieke of zelfs landelijke inrichting, dan kies je voor zware materialen en donkere invloeden. Dat betekent dat je gerust kunt kiezen voor een wat donkere uitstraling met extra kaarsen of een kandelaar om extra lichteffecten te bereiken in het huis. Daar wordt het alleen maar beter van.