Asfalteren van oprit

Veel mensen zullen bij asfalteren niet meteen denken aan een optie voor hun eigen oprit. Toch is dit wel een heel goede mogelijkheid. Het is eigenlijk zonde dat zo weinigen hiervoor kiezen en dat zij meestal de keus maken voor bestrating. Een groot nadeel van het aanleggen van opritten met klinkers is dat je hierbij veel tussenruimtes hebt. Deze plekken zijn ideaal voor onkruid en gras, en dat zul je ook weten. Je zult veel tijd kwijt zijn aan het verwijderen van dit onkruid en dat is natuurlijk zonde. Kies je voor asfalteren, dan heb je een compleet dicht oppervlak en heb je met een dergelijke klus natuurlijk niet te maken. Een ander voordeel is dat het veel vlakker is en veel minder snel verzakt. Bij tegels of andere bestrating kun je altijd hebben dat mollen of mieren gangen of holen gaan maken precies onder jouw oprit. Hierdoor gaan de klinkers verzakken en ontstaan kuilen. Met asfalt heb je hier niet zomaar last van, dit is veel sterker. En een ander pluspunt is het feit dat het veel voordeliger is. Dit zal velen verbazen, zij schatten juist in dat dit een heel prijzige optie is, maar dat is dus zeker niet het geval. Je oprit asfalteren heeft dus verschillende voordelen ten opzichte van bestraten:

  • het is sterker en er ontstaan minder snel verzakkingen
  • je hebt geen last van onkruid dat tussen de straatklinkers doorgroeit
  • het is financieel vaak gunstiger
  • lees meer..

Andere vlakken asfalteren

Niet alleen voor opritten bij woningen is asfalteren een uitstekende optie, het is voor veel meer locaties een heel goede keus. Als eerste voorbeeld noemen we hier agrarische bedrijven. Veel boeren beschikken over grote schuren met daar omheen grote stukken grond. Het is handig als dit verhard is, zodat zij er gemakkelijk met tractors, vrachtwagens en andere machines overheen kunnen rijden. Voor het verharden zijn verschillende opties, maar asfalt heeft zoals gezegd het voordeel dat het sterk is en tegelijkertijd voordelig is geprijsd. Een ander pluspunt van asfalteren is dat asfalt heel eenvoudig schoon te maken is. Het is een heel vlak en effen oppervlak, wat met bijvoorbeeld de hogedrukspuit zo te reinigen is. Dit zijn voor de agrarische sector natuurlijk belangrijke punten, maar het geldt net zo goed voor de industriële sector. Ook hier is het belangrijk dat de ondergrond sterk is en gemakkelijk schoon te maken is. Daarnaast is asfalteren een uitstekende optie voor alle andere plaatsen waar je een sterke, vlakke ondergrond nodig hebt. Denk bijvoorbeeld eens aan paden door recreatieparken of vakantieparken.

Avema Wegenbouw is specialist in asfalt

Asfalteren is dus een optie die veel vaker overwogen zou moeten worden dan momenteel gebeurt. Het is echt niet alleen voor de wegenbouw een goede keus, hoewel het ook dan natuurlijk ideaal is. Wil jij bij jouw bedrijf of bij jouw woning een deel van de ondergrond graag met asfalt verharden, dan moet je zeker eens contact opnemen met Avema Wegenbouw. Zij zijn specialist op het gebied van asfalteren en hebben hiermee al meer dan twintig jaar ervaring. Zij beschikken over het modernste materieel waarmee ze eigenlijk ieder oppervlak voor jou van een mooie laag asfalt kunnen voorzien. Of het nu gaat om een agrarisch terrein, een industrieel bedrijf of een oprit, zij kunnen de asfaltering altijd voor jou verzorgen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw situatie? Neem dan gewoon eens contact met hen op. Zij kunnen jou dan informeren over de kosten die hier bij komen kijken en over de mogelijkheden die zij jou kunnen bieden. Je zult ontdekken dat asfalteren in veel gevallen een uitstekende en voordelige optie is!