3 soorten verzenddozen

We sturen allemaal wel eens een pakketje. We verkopen iets op het internet, sturen een Hollandse lekkernij naar een vriend in het buitenland, of doen een origineel souvenir op de post. Het maakt niet uit wat je verstuurt, als je het maar in de juiste doos stopt! Bij het postkantoor zijn allerlei soorten verzenddozen te koop. Ze komen in talloze afmetingen. Vaak is slechts één type geschikt voor jouw verzending. In dit artikel lees je over 3 soorten verzenddozen die vaak gebruikt worden bij het versturen van pakketjes. Zo weet je snel welke doos geschikt is voor jouw verzending. Je hebt ze ongetwijfeld wel eens voorbij horen komen:

  • Brievenbusdoos
  • Verzendverpakkingen
  • Langwerpige dozen

Van alle soorten verzenddozen is de brievenbusdoos het meest populair. Deze soort is zeer geschikt voor het versturen van een pakket met delicate inhoud. Door het stevige omhulsel is de inhoud niet te achterhalen, ook niet door iemand die de post tijdens de verzending toevallig in handen krijgt. Deze verzenddozen worden onder meer gebruikt voor diplomatieke post naar het buitenland of het versturen van kleine voorwerpen. Daarnaast is de brievenbusdoos ook populair bij multinationals. Hij wordt hier vaak gebruikt voor het versturen van interne documentatie tussen verschillende vestigingen. Deze verzenddozen hebben een zelfklevende sluiting, zowel aan boven- als aan de onderkant. Wanneer de ontvanger het pakket wil openmaken, kan dit met de handige scheurstrip. Deze verzenddozen zijn dus niet alleen veilig, maar ook handig in het gebruik. De doos is beschikbaar in A4 en A5 formaat en is dus geschikt voor alle post. Wil je een brievenbusdoos aanschaffen? Surf dan naar https://www.viv.nl/verzenddozen. Op deze site vind je een uitgebreid assortiment. Bestel je veel exemplaren tegelijk, dan kun je een leuke korting krijgen op het totaalbedrag. Ben je dus op zoek naar een doos voor een verzending, dan hoef je niet verder te zoeken!

Langwerpige verzenddozen en verpakkingen

Natuurlijk verstuur je niet altijd een pakket dat door de brievenbus past. Niet alles is klein en vierkant! Stel je voor: je wilt een golfclub versturen naar een vriend in het buitenland. Jij bent inmiddels overgestapt op een ander model, dus jij hebt de club niet meer nodig. Voor dit klusje zijn langwerpige verzenddozen zeer geschikt. De club kan op deze manier in zijn geheel worden verstuurd en hoeft niet uit elkaar gehaald te worden. Een ander voordeel is dat de club niet beschadigd raakt tijdens de tocht: de doos beschermd het gevoelige materiaal tegen val- en stootschade. Tot slot zijn er nog de verzendverpakkingen. Deze komen in allerlei soorten en maten. Verzendverpakkingen zijn relatief lage dozen die je dichtvouwt voor verzending. De ontvanger kan het pakket vervolgens weer opengevouwen om de inhoud te bekijken. Ook hebben deze verpakkingen de scheurstrip die al eerder genoemd is. Deze verpakkingen komen in allerlei afmetingen, zodat je moeiteloos ieder product kunt verzenden. Zorg dat je bij het samenstellen van de verzending het gewicht van het pakket goed registreert. Hoe zwaarder het pakket, hoe duurder de reis. Het is daarom altijd voordelig een zo klein mogelijke doos te gebruiken. Bepaal daarom goed welk formaat je nodig hebt en plaats daarna een bestelling op bovenstaande site!

Uitstraling zegt alles

Heb je een eigen bedrijf en verstuur je dagelijks meerdere pakketten? Dan kan de kleur van je verzenddozen belangrijk zijn. De uitstraling van een pakket zegt veel over de professionaliteit van je bedrijf. Wil je dat klanten onder de indruk zijn, dan is het verstandig om hier tijd aan te besteden. Heb je hier vragen over, surf dan snel naar de site van Verpakkings Industrie Veenendaal en neem contact op met de klantenservice.