Voorgoed afscheid nemen van lage rugpijn

step - Lage rugpijnAls werkgever is het niet altijd gemakkelijk te peilen waarom medewerkers zo nu en dan uitvallen. Hebben ze het nodig om even een dagje bij te komen? Nee, vaak zijn fysieke klachten – die ook nog dikwijls aan het werk zijn gerelateerd – de oorzaak van het verzuim. Lage rugpijn is een aandoening die erg veel voorkomt onder wat oudere mensen. En dit gaat dan niet meteen om bejaarden, maar ook al om mensen van een jaar of vijftig en ouder. En dit kan een flink deel van uw personeel zijn. Bovendien is het ook bewezen dat lage rugpijn wordt verergerd door een hele dag in een verkeerde houding achter een computer te zitten. En dat is wat veel werknemers doen. Kortom, het is voor u de hoogste tijd om in te grijpen en om dit probleem bij de kop aan te pakken in plaats van bij de staart. Wat denkt u ervan om met een professionele partij op de werkvloer de lage rugpijn aan te pakken? Dit zal dan bestaan uit:

  • Het meten van spanning in de onderrug
  • Het aanleren van een ergonomisch verantwoorde computerhouding
  • Het op tijd signaleren van pijnpunten, om direct actie te kunnen ondernemen om de lage rugpijn te verhelpen en om te voorkomen dat deze erger wordt.

En zeg nou zelf, als u dit zo leest, dan zou u daar toch ook wel voor willen gaan? U heeft er toch ook niet langer zin in om wekelijks personeel uit te zien vallen vanwege pijnklachten? Lees dan gauw even verder in de volgende alinea, want daarin wordt u haarfijn uit de doeken gedaan hoe en waar u deel kunt nemen aan een dergelijk programma ter voorkoming van lage rugpijn. En dat zal u beslist geen windeieren leggen!

Lage rugpijn aanpakken leidt tot 30 procent minder ziekteverzuim

Het staat als een paal boven water dat lage rugpijn pijnklacht nummer één is op de werkvloer. Daarnaast zijn RSI en pijn in de nek ook veel voorkomende aandoeningen. Dit heeft allemaal te maken met het feit dat mensen op een gespannen manier achter de pc zitten. Soms uren achter elkaar, terwijl het veel beter zou zijn om vaker een pauze te nemen. Dit verhoogt de productiviteit ook nog eens. Voorts hebben werknemers vaak niet de juiste stoel, het juiste bureau en de juiste muis. Kortom, er moet wat gebeuren. U kunt dit probleem voorgoed de deur wijzen door in zee te gaan met de firma Step. Wij zijn een hoog aangeschreven organisatie die zich ervoor in zet om lage rugpijn voorgoed uit te bannen van de werkvloer. Wij slagen hier eigenlijk altijd wel in en dit komt omdat onze technieken bewezen efficiënt zijn. Al met al heeft u geen enkele reden meer om niet voor ons te kiezen. Wij zorgen er met enkele kleine aanpassingen voor dat uw medewerkers geen lage rugpijn meer zullen krijgen. En dat is natuurlijk een doel waar u graag naar toe wilt werken. Wij garanderen 30 procent minder verzuim!

Heeft u nog vragen?

Klinkt dit u nou allemaal wel als muziek in de oren, maar zou u toch eerst nog even van de hoed en de rand willen weten, voordat u een definitief besluit neemt over of u al dan niet voor de diensten van Step kiest? Schroom dan niet en neem vandaag nog even contact met ons op, zodat wij uw vragen over lage rugpijn en onze aanpak daartoe kunnen beantwoorden. U kunt ons bereiken via de telefonische klantenservice, de mail en het contactformulier op onze website step.nl. Graag tot snel!